Gram altında rüzgar tersine dönecek! İslam Memiş elinde dolar olanlar için son fırsatı açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altında rüzgar tersine dönecek! İslam Memiş elinde dolar olanlar için son fırsatı açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Altın fiyatları güçlü dolar karşısında baskı altında kaldı. Ons ve gram altın dolar karşısında düşüşe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasada rüzgarın tersine döneceği zamanı açıkladı. Elinde dolar olanları uyaran İslam Memiş, "Bu fırsat bir daha gelmez" dedi.

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirimlerini Mart ayında yapacağı beklentisiyle güçlenen ABD dolarının etkisiyle düşüşe geçti. 2023'ün son aylarında 2100 doların üstünü gören Ons altın 2020 dolar bandına sıkıştı kaldı. Gram altın da 1970-1980 TL aralığına sıkıştı. Gram altın fiyatlarında seyrin nasıl olacağına ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken yorum ve analiz geldi.

Emtia fiyatlarında baskılanmaya dikkat çekerek alım fırsatı olduğunun altını çizen uzman isim Memiş, "Bu haftanın tam tersi bir rüzgarı göreceğiz. Bu rüzgar tersten esecek." diyerek altın yatırımcıları için önemli bir fırsata işaret etti.

ELİNDE DOLAR OLANLAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Kişisel Youtube kanalında dolar ve altın fiyatlarına ilişkin anali yapan İslam Memiş, özellikle elinde dolar olanları uyardı. Memiş,"Dolar endeksi uluslararası piyasalarda değer artışına devam ederken dolar karşısındaki varlıklar da bu hafta sürpriz bir şekilde geriledi, baskılandı. Elinde dolar bulunan ya da eline yeni dolar geçmiş yatırımcısına fırsat sunmuş oluyor. Sepeti çeşitlendirmek için bir fırsat yakalanmış oldu elinde dolar olan için." dedi.

ALTINDA ALIM FIRSATI

Ons altının güçlü dolar karşısında düştüğünü söyleyen İslam Memiş, şu ifadleri kullandı:

"Ons tarafında veya dolar karşısındaki düşen bütün yatırım araçlarını ve enstrümanları bir alım fırsatı olarak bu hafta değerlendirmek lazım. Çünkü bu fırsatlar bir daha gelmeyecek.

DOLARDAN KURTULMAK İÇİN ÖNEMLİ

Bu yıl özellikle yıllık bazda yatırımlarımıza yön veriyoruz. Ons altın tarafında 2350 dolar seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Dolardan kurtulmak için parite üzerinden işlem yapmak için fırsat verdiğini tekrar anımsatmak istedim.

Ons altın 2010 dolar seviyesinde 2038 dolar seviyesine kadar geri çekilme olacağını, tekrar hızlı yükseliş olacağını söylemiştim."

GRAM ALTINDA RÜZGAR TERSİNE DÖNECEK

Gram altın almak isteyen, elinde TL bulunduran bu fırsatlar her zaman gelen fırsatlar değil. İyi değerlendirmek lazım. Gram altın yılın sonunda 3 bin TL seviyesinde olacak.

Bu haftanın tam tersi bir rüzgarı göreceğiz. Bu rüzgar tersten esecek. Bu rüzgarın esintisinde çok canlar yanacak. Kimin canı yanacak bu fiyatlarda korku ve panik yaparak varlıklarını satanlar üzülecek."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...