Güçlü dolar, altını köşeye sıkıştırdı! İslam Memiş, gram altının atak yapacağı tarihi açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Güçlü dolar, altını köşeye sıkıştırdı! İslam Memiş, gram altının atak yapacağı tarihi açıkladı

Ekonomi Haberleri  / türkiyegazetesi.com.tr

Uluslararası piyasalarda güçlenen dolar, altın fiyatlarını baskı altına aldı. Ons altında 4 günlük düşüş sürerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken yorum geldi. Yeni ataklara işaret eden uzman isim, tarih ve rakam verdi.

Uluslararası piyasalarda 1885 dolar bandına geri çekilendikten sonra ABD ekonomisindeki güçlü verilerle yükselişe geçerek 1950 dolara yükselen Ons altın, dolar ve  Hazine getirilerindeki güçlenme ile yeniden düşüşe geçti. Düşüş serisi 4 güne çıkarken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten Ons altın ve gram altın için dikkat çeken yorum geldi. Yeni ataklara işaret eden İslam Memiş, tarih ve rakam verdi. İşte ayrıntılar...

DÖVİZ FİYATLARINDA SON DURUM

Küresel piyasada dolar son altın ayın en yüksek seviyesine yakın işlem görmeye devam ediyor. Dün yatay seyirle günü 104,9 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışına paralel 104,9 seviyesinde bulunuyor.

Yurtiçi piyasalarda ise yükseliş eğiliminde bir seyir izleyen dolar/TL, günü önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,8190'dan tamamladı. Dolar/TL, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.55 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 26,8390'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yatay seyirle 28,7570'ten, sterlin/TL de yüzde 0,1 altında 33,5200'den satılıyor.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN FİYATLARI 4 GÜNDÜR DÜŞÜŞTE

Fed’in şahin söylemini sürdüreceği endişelerini artırmasıyla, dolar ve Hazine getirilerindeki güçlenmenin baskısı altında kalan Ons altın, düşüş eğilimini üst üste 4. işlem gününe taşıdı. Geçen hafta 1950 dolar seviyesini test eden Ons altın fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışının hemen altında 1.917,0 dolardan işlem görüyor.

Ons altın fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışının yüzde 0,40 altında 1.652,50 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,10 artışla 1.655 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.720 lira, Cumhuriyet altını da 10.980 liradan satılıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İSLAM MEMİŞ YENİ ROTAYI AÇIKLADI

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. Gram altın başta olmak üzere altında yönün ne olacağına ilişkin merak sürerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken yorum ve analiz geldi. Ekim ayının altın ayı olacağına işaret eden Altın Uzmanı rakam ve tarih verdi.Güçlü dolar, altını köşeye sıkıştırdı! İslam Memiş, gram altının atak yapacağı tarihi açıkladı

Ons altındaki düşüşlerin geçici olacağına vurgu yapan İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Ekim ayı itibarıyla 2 bin dolar seviyesine çıkacak. 1700 TL seviyesinden uzaklaşmak istemeyen bir gram altın var karşımızda. Ons altın 1960 dolar seviyesine çıktığında gram altın fiyatını da 1720-1730 lira seviyesinde göreceğiz. Ekim ayı gram altın için 1800'lü rakamları telaffuz edeceğimiz bir ay olacak. Eltın için Eylül ayında alım fırsatı olduğunu düşünüyorum. Bu alım penceresi kapanmadan, hamle yapmak ve emtialar için hazırlığa başlamak oldukça kazançlı olabilir."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: türkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...