Günlük 100 bin varil çıkacak, Gabar'da daha derinlere inildi! Şehit Aybüke Yalçın-2'de sondaj başladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Günlük 100 bin varil çıkacak, Gabar'da daha derinlere inildi! Şehit Aybüke Yalçın-2'de sondaj başladı

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın günlük 100 bin varil petrol çıkarılacağını duyurduğu Şehit Aybüke Yalçın petrol arama sahasında ikinci kuyu faaliyete geçti. Şehit Aybüke Yalçın-2 kuyusu ile Gabar'da sondaj çalışmalarında 3 bin 150 metreye inilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da gerçekleştirdiği miting ile terörden temizlenen Gabar'da yeni petrol rezervi bulunduğunu müjdelemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Cudi, Gabar'da günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrol bulduk" sözleriyle duyurduğui  şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın isminin verildiği petrol arama sahasından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

GABAR'DA İKİNCİ KUYU SONDAJA BAŞLADI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Şehit Aybüke Yalçın-2 kuyusunda sondaj çalışmalarına başladığını duyurdu. 

TPAO'dan yapılan açıklamaya göre, Şehit Aybüke Yalçın-1 (ŞAY-1) kuyusu ile 41 API graviteli petrol keşfi yapılan ve mevcut durumda günlük 1250 varil üretim yapılan sahanın sınırlarının belirlenmesi amacıyla ŞAY Petrol Sahası'nda çok sayıda tespit ve üretim kuyusunun lokasyon belirleme çalışmaları tamamlandı.

ÇALIŞMALAR 3 BİN METREDEN FAZLA DERİNLİKTE GERÇEKLEŞECEK

Bu kapsamda, ŞAY-1 kuyusunun 1,5 kilometre kuzeydoğusunda Şehit Aybüke Yalçın-2 (ŞAY-2) kuyusunda sondaj faaliyetlerine dün itibarıyla başlandı. ŞAY-2 kuyusunda çalışmaların Temmuz 2023 sonu itibarıyla 3 bin 150 metre son derinlikte tamamlanması planlanıyor. Kuyuda petrol keşfi yapılan ve ŞAY-1 kuyusunda test edilen rezervuar seksiyonlarının dışında daha derin, olası rezervuar bölgelerinin de hidrokarbon potansiyelleri test edilecek. TPAO, yüzde 100 sahibi olduğu bu sahalarda 2023 yılının ikinci yarısında yeni keşif amaçlı kuyuların sondajını da yapmayı planlıyor. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...