Halka arza üç şirket daha katılıyor: SPK borsaya girmeleri için onay verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Halka arza üç şirket daha katılıyor: SPK borsaya girmeleri için onay verdi

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Halka arzlar katılımcı rekoru kıran Borsa İstanbul'a yeni şirketler katılmaya devam ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 3 şirketin daha halka arzına onay verdi.

Türkiye'nin kredi notuna ilişkin S&P'nin kararının ardından Borsa İstanbul bu hafta tarihi zirvelere çıktı. Borsa İstanbul gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 8.562,70 puana taşıdı. Halka arzlarla ivme kazanan ve yatırımcıların yeni gözdesi olan Borsa İstanbul'a yeni şirketler katılmaya devam ediyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 3 şirketin daha halka arzına onay verdi.

3 YENİ ŞİRKET DAHA HALKA ARZ OLUYOR

SPK haftalık bültenine göre, kurul, MHR Gayrimenkul'ün 4,30 liradan, Dofer Yapı'nın 17,11 liradan ve Borlease Otomotiv'in 25,29 liradan halka arz başvurusunu onayladı.

TRABZON SPOR İÇİN ONAY

Kurul, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'nin 500 milyon liralık bedelli sermaye artırımına da onay verdi. Kurul 11 şirketin de borçlanma aracı ihraç başvurusuna da izin verdi.

Kurul ayrıca Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 48 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.

3 kişiye yasak getiren Kurul, yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla söz konusu isimlere 6 Ekim itibarıyla borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

5 BASAMAKLI RAKAMLAR YOLDA

Borsa İstanbul'da 5 basamaklı rakamlar yolda. Ünlü ekonomist Serdar Pazı, Borsa İstanbul'da 10.000 üstü rakamlar için yabancı yatırımcıya işaret etti. Pazı, "Borsa'da kısa vadeli olarak önümüzdeki dönemde 9.200 kısa vadeli hedef konumunda olacaktır. Şu ana kadar çekimser kalan yabancı yatırımcı da oyuna katılırsa 10 bin eşiği hedeflenecektir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İbrahim fg 6 Ekim 2023 22:52

SPK ile ortak küçük yatırımcı dolandırmak için halka arz ediyorlar hele SPK onay verdiği şirketleri bir adam akıllı incelesin sonra yeni halka arzları onaylasın

Sonraki Haber Yükleniyor...