Borsa İstanbul'da 5 basamaklı rakamlar yolda! Ünlü ekonomist gerekli şartı açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Dünya
- Güncelleme:
Borsa İstanbul'da 5 basamaklı rakamlar yolda! Ünlü ekonomist gerekli şartı açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Dünya

S&P'nin kredi notu açıklaması ve enflasyon rakamlarındaki yükselişle tarihi zirveye çıkan Borsa İstanbul'da 5 basamaklı rakamlar yolda. Ünlü ekonomist Serdar Pazı, Borsa İstanbul'da 10.000 üstü rakamlar için yabancı yatırımcıya işaret etti.

Türkiye'nin kredi notuna ilişkin S&P'nin kararının ardından Borsa İstanbul tarihi zirveye çıkmaya devam ediyor. Dün 8.500 eşiğini aşan BİST 100 endeksi bugün açılışta yüzde 0,12 artarak yeni güne 8.523,74 puanla başladı. Yatırımcıların yeni gözdesi haline gelen Borsa İstanbul böylelikle 9.000 ve üst  seviyelere yelken açtı. Peki Borsa İstanbul'da 5 basamaklı rakamlar mümkün mü? Ünlü ekonomist, 10.000 üstü rakamlar için gerekeni açıkladı.

BORSA'DA REKOR AÇILIŞ

Dün alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,31 değer kazancıyla günü 8.513,54 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirirken, gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 8.562,70 puana taşıdı.

Bugün ise önceki kapanışa göre 10,20 puan artışla ve yüzde 0,12 değer kazanarak 8.523,74 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,16 ve holding endeksi yüzde 0,13 artış kaydetti. Tüm sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,36 ile spor olurken, en çok kaybettiren yüzde 1,11 ile bilişim oldu.

YABANCI OYUNA KATILIRSA BORSA 5 BASAMAĞA YÜKSELİR

Dünya'da yer alan habere göre BIST 100 endeksi 8.400 seviyesini aştıktan sonra yeni bir yükseliş döneminin başladığını söyleyen Ekonomist Serdar Pazı, “Önceki dönemde 7.600-8.400 bandı dahilinde kalındığı düşünülecek olursa, genelde teknik olarak bu bandın genişliği kadar yukarı yönde bir hareket beklenmesi makul olacaktır. Yani kısa vadeli olarak önümüzdeki dönemde 9.200 kısa vadeli hedef konumunda olacaktır.

Borsa İstanbul'da 5 basamaklı rakamlar yolda! Ünlü ekonomist gerekli şartı açıkladı

Enflasyonun yüksek gelmeye devam etmesi enerji faturasının yüksek geleceği son çeyrekte normal karşılanmalı. Yani aylık olarak mevduat getirisinin ana paranın erime gücünü koruyamadığı noktada getiri arayışı endeksi yine ön planda tutacaktır, şu ana kadar çekimser kalan yabancı yatırımcı da oyuna katılırsa 10 bin eşiği hedeflenecektir” diye konuştu.

BAKAN ŞİMŞEK YABANCI YATIRIMCI TURUNA ÇIKIYOR

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Londra, Paris ve Marakeş turu başlıyor. IMF ve Dünya Bankası'nın yıllık toplantılarına katılacak Bakan Şimşek'in bu toplantılarda yabancı yatırımcıyla doğrudan temas kurması bekleniyor. Aynı zamanda dün ilk kez iktidar ve muhalefet vekillerinin karşısına çıkan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yabancı yatırımcıdan milyarlarca teklif olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...