Her şey otomobil için! Togg, sanayiyi de geliştirecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Her şey otomobil için! Togg, sanayiyi de geliştirecek

Ekonomi Haberleri

29 Ekim'de banttan inecek TOGG, oto sanayinin itici gücü olacak. Otomotiv Destek Programı da devreye girecek.Otomotiv Destek Programı ile sensör, batarya, yakıt hücresi ve yazılım gibi alanlarda teknoloji ve üretim kabiliyeti geliştirilecek. Ayrıca, iç ve dış pazarın ihtiyaçlarına yönelik markalaşma özendirilecek...

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Yerli ve millî otomobil TOGG’un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsünün açılışı için geri sayım sürerken, yerli otomotiv sanayiinde rekabet gücünün geliştirilmesi için yakın zamanda otomotiv destek programı da hayata geçirilecek.

Programla sensör, batarya, yakıt hücresi ve yazılım gibi alanlarda teknoloji ve üretim kabiliyetlerinin geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca iç ve dış pazarın ihtiyaçlarına yönelik yerli marka araç projesiyle markalaşma özendirilecek. Bunun için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerli marka araçların öncelikli kullanımına yönelik firma tanıtım faaliyetleri yürütecek.

İŞ GÜCÜ YETİŞTİRİLECEK

Dijitalleşmeye ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayabilecek üstün donanımlı iş gücü yetiştirilmesi için de çalışmalar yapılacak. Bu çerçevede otomotiv sanayiinin yoğunlaştığı Kocaeli, İstanbul, Bursa, Sakarya, Ankara, İzmir, Aksaray ve Adana’da nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak için otomotiv endüstri meslek liseleri ve meslek yüksekokulları açılacak. Devam eden süreçte okulların kapasitelerinin geliştirilmesi de sağlanacak.

ŞARJ ALTYAPISININ GELİŞİMİ TAKİP EDİLECEK

Öte yandan yeni nesil araçlar için uygun altyapı oluşturulması amacıyla yapılan çalışmalar da devam edecek. Elektrikli araçlar için şarj altyapısının gelişimi takip edilecek ve destek programı üzerinde çalışılacak. Bunun yanı sıra altyapı araştırmaları çerçevesinde, Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Yer Seçiminin Belirlenmesi ve Simülasyon Programının Oluşturulması Projesi hayata geçirilecek. Ayrıca, yurt içinde üretilen elektrikli otobüslerin şehir içi ve şehir dışı taşımacılıkta kullanımının yaygınlaştırılmasına dönük destek ve düzenlemeler yapılacak. Elektrikli otobüslerin uygun finansmanla alınmasına yönelik model geliştirilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...