Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hesaplarınızı kontrol edin! Bakan duyurdu: İhtiyaç sahiplerine 466,1 milyon liralık ödeme yapıldı

Hesaplarınızı kontrol edin! Bakan duyurdu: İhtiyaç sahiplerine 466,1 milyon liralık ödeme yapıldı

İhtiyaç sahiplerine yönelik yapılan yardımlar devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Mart ayı ödemelerinin yapıldığını açıkladı. Sosyal yardımların yanı sıra üç nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahiplerine 466,1 milyon lira ödeme yapıldığını bildiren Bakan Yanık, Şartlı Eğitim Yardımı ile çocukların okula devam etmesi kaydıyla ilk ve orta öğrenim çağında çocuğu bulunan ve sosyal güvencesi olmayan ailelere eğitim desteğinde bulunduklarını belirtti.

Kaydet
a- | +A

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, mart ayına ilişkin diğer sosyal yardımların yanı sıra üç nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahiplerine 466,1 milyon lira ödeme yapıldığını bildirdi.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları ile Çoklu Doğum Yardımı kapsamında, mart ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan sosyal yardım ödemelerine ilişkin bilgi verdi.

Şartlı Eğitim Yardımı ile çocukların okula devam etmesi kaydıyla ilk ve orta öğrenim çağında çocuğu bulunan ve sosyal güvencesi olmayan ailelere eğitim desteğinde bulunduklarını belirten Yanık, "Buna ek olarak Şartlı Sağlık Yardımı ile de 0-6 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere, Sağlık Bakanlığının belirlediği zamanlarda sağlık kontrollerini yaptırmaları kaydıyla düzenli nakdi yardımda bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Bakan Yanık
HABER

Bakan Yanık'tan evde bakım yardımı açıklaması: 2 milyar 417 milyon TL hesaplara yatırıldı

Bakan Yanık duyurdu: Koruyucu aile müracaatı 350 bin, evlat edinme başvurusu 65 bin
HABER

Bakan Yanık duyurdu: Koruyucu aile müracaatı 350 bin, evlat edinme başvurusu 65 bin

İHTİYÇ SAHİPLERİNE 466.1 MİLYON ÖDEME YAPILDI

Çoklu doğum sonucu dünyaya gelen çocukların bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelere de nakdi destek verildiğini bildiren Yanık, "Bu kapsamda, mart ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra üç nakdi sosyal destek programımız ile ihtiyaç sahiplerine 466,1 milyon lira ödeme yaptık." bilgisini verdi.(AA)

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.