Bakan Yanık duyurdu: Koruyucu aile müracaatı 350 bin, evlat edinme başvurusu 65 bin

- Güncelleme:
Bakan Yanık duyurdu: Koruyucu aile müracaatı 350 bin, evlat edinme başvurusu 65 bin

GÜNDEM Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara’da TÜİK Türkiye Çocuk Araştırması Sonuç Bildirgesi toplantısında konuştu. Bakan Yanık, "Depremden sonra koruyucu aile ve evlat edinme başvurularında kıyas kabul etmez artış oldu. Koruyucu aile müracaatı 350 bin, 65 bin civarında da evlat edinme başvurusu var" açıklamasında bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara’da TÜİK Türkiye Çocuk Araştırması Sonuç Bildirgesi toplantısında konuştu.

Bakan Yanık'tan koruyucu aile ve evlat edinme başvurularıyla ilgili açıklama yaptı.

Yanık, "Depremden sonra koruyucu aile ve evlat edinme başvurularında kıyas kabul etmez artış oldu. Koruyucu aile müracaatı 350 bin, 65 bin civarında da evlat edinme başvurusu var" ifadelerini kullandı.

BAKAN YANIK REFAKATSİZ ÇOCUKLARIN SON DURUMUNU PAYLAŞTI

Deprem bölgesi Malatya'da incelemelerde bulunan Bakan Yanık refakatsiz çocuklar ile ilgili son gelişmeleri açıklamıştı.  Yanık, “Bugüne kadar Bakanlık olarak bizim sistemimize bin 915 refakatsiz çocuğumuz kaydedildi. Bunlardan bin 718’ini ailelerine teslim ettik. Halihazırda hastanede takibi yapılan çocuk sayısı 110. Hastanede tedavisi devam ederken vefat eden çocuğumuz, iki çocuğumuz maalesef hayatını kaybetti. Kuruluş bakımına aldığımız 85 çocuğumuz, halihazırda mevcut kuruluş bakımında olup da hala daha kimliği belirlenememiş çocuk sayısı 42. Oldukça yüksek sayılardan 42’ye kadar getirdik. İnşallah o çocuklarımızın da kimliklerini tespit edip eğer aileleri varsa onlara ulaşmak değilse kuruluşlarımızda bakımlarını devam ettireceğiz. Maalesef bunların dışında 411 çocuğumuzun da depremde vefat ettiğini tespit ettik. Bunlardan bir kısmı ailelerine bilgisini bir kısmını teslimini yaparak süreci devam ettiriyoruz” diye konuştu.

(İHA)

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...