Hızlı tren Irak sınırındaki Ovaköy’e kadar uzanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hızlı tren Irak sınırındaki Ovaköy’e kadar uzanacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Türkiye kara ulaşımını kolaylaştıracak yeni tünel çalışmalarının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

HABER MERKEZİ ANKARA - TBMM Genel Kurulu’nda 2024 bütçe teklifi üzerinde milletvekillerinin sorularını cevaplayan Uraloğlu, “Erzurum’u Karadeniz’e bağlayacak Kop, Vauk, Dallıkavak ve Kırık tünellerini 2025 ve 2026 yıllarında bitirerek hizmete açmayı planlıyoruz” dedi. Uraloğlu, Güneydoğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunan Hakkari’de tek ulaşım yolu olan Depin Köprüsü’nü güçlendirme çalışmalarına da başlayacaklarını kaydetti. Uraloğlu, “Kısa sürede bu köprüyü yapacağız. Yine, alternatif yol üzerinde Hakkâri Valiliğimiz ile Bakanlığımız arasında doğrudan Van’a çıkacak olan bir yol üzerinde çalışıyoruz. Hakkari Yeniköprü’deki tünele devam ediyoruz. Güzeldere tünelini de önümüzdeki yıl trafiğe açacağız. Güzeldere geçişini genel anlamda rahatlatmış olacağız” bilgisini paylaştı. Hızlı tren güzergahları hakkında bilgi veren Uraloğlu, “Hızlı tren inşallah önce Gaziantep’e, ondan sonra da Şanlıurfa’ya devam edecek. Ovaköy Sınır Kapısı’na kadar ilerleyecek, projesini yaptık” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...