Hükümet, seçimden sonra IMF ile mi görüşecek? Resmi açıklama geldi 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hükümet, seçimden sonra IMF ile mi görüşecek? Resmi açıklama geldi 

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi “Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD’den destek istendiği” yönündeki iddiaları yalanladı. Merkez, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brezilya’da düzenlenen G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı kapsamında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bölgesel ve küresel ekonomik gelişmelerin ele alındığı ikili görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmede IMF ile ilgili herhangi bir başlık söz konusu olmamıştır." açıklamasını yaptı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brezilya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme sonrası Türkiye'nin seçimden sonra IMF ile bir görüşme yapacağı ve bunun için de ABD'den destek istediği iddia edilmişti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddialarla ilgili açıklama yaptı. 

İDDİALAR YALANLANDI

Merkez, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Merkez'den yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Seçimden sonra IMF ile görüşme yapmak için ABD’den destek istendiği” yönündeki iddialar doğru değildir." denildi.

Açıklama şu şekilde devam etti: 

"Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brezilya’da düzenlenen G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı kapsamında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile bölgesel ve küresel ekonomik gelişmelerin ele alındığı ikili görüşme gerçekleştirmiştir. Görüşmede IMF ile ilgili herhangi bir başlık söz konusu olmamıştır.

Bakan Şimşek, gerçekleştirdiği ikili görüşmelerde çok taraflı kalkınma bankaları ve ülkelerle ilişkileri ve işbirliğini güçlendirecek hususlarda görüş alışverişinde bulunmuştur. 

Piyasalarda güvensizlik ve tedirginlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan spekülatif haberlere itibar etmeyiniz."

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...