İkinci el araba fiyatlarına son darbeyi Merkez Bankası vurdu! Galericiler duyurdu en az yüzde 30 düşecek

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İkinci el araba fiyatlarına son darbeyi Merkez Bankası vurdu! Galericiler duyurdu en az yüzde 30 düşecek

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Merkez Bankası'nın politika faizi ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik beklentisini suya düşürdü. Faizlerin yüzde 35’e yükselmesiyle, galericiler azalan satışların, artık tamamen duracağını ve fiyatların en az yüzde 30 düşeceğini söyledi.

Çip kriziyle azalan araç stokunun artması sıfır otomobil fiyatlarını düşürdü, 3 ay sonrasına tarih veren bayiler artık müşteri çekmek için çeşitli kampanyalar düzenlemeye başladı. Sıfır otomobilde yaşanan düşüşle, ikinci el fiyatları da düşüşe geçse de taşıt kredilerin faizlerin yüksekliği piyasada durgunluğa yol açtı. İkinci el fiyatlarına son darbe Merkez Bankası'nın faiz kararıyla vuruldu. 

İKİNCİ EL FİYATI HIZLA DÜŞÜŞE GEÇECEK

Yatırım aracına dönüşen ikinci el otomobil, Ticaret Bakanlığı'nın sıkı takibiyle cazibesini kaybetti. Merkez Bankası'nın yeni fazi kararı sonrasında oto galericiler mevduat faizlerini yükselteceğini düşünerek yatırımların o kanala yöneleceğini tahmin ediyor. Galericiler piyasada oluşacak talep azlığı nedeniyle ikinci el otomobilde fiyatların yüzde 30 kadar gerilemesi öngörüyor.

ARABA YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKTI

İkinci el otomobil piyasasında durgunluğun devam ettiğini belirten oto galeri esnafı, “Talep şu anda yok gerileme devam ediyor. Bundan 3 ay kadar önce yüzde 10 gibi gerileme ile başladı. Bu gerilemenin yüzde 30’ları bulacağını düşünüyoruz. Eskiden faiz oranı ne olursa olsun araç rakamı yükseliyor. O yüzden kredi çekmek sorun olmuyordu. Araç artık yatırım aracı olmadığı için araca talep olmuyor" dedi.

İkinci el araba fiyatlarına son darbeyi Merkez Bankası vurdu! Galericiler duyurdu en az yüzde 30 düşecek

Otomobilin artık yatırım aracı olmaktan çıktığını belirten oto galerici "Şu anda bankalar çok fazla faiz verdiği için araca para yatırmak mantıklı olmuyor. Bu parayı faize yatırdığı zaman daha yüksek kazanç elde ediliyor. Yatırımcılar tamamen piyasadan çekildi diyebiliriz. Talep düştükçe fiyat düşecektir. Bu rakam yüzde 40’ları bulmaz bu büyük bir rakam ama yüzde 30’ları bulur. Bu gerileme bir yerde duracaktır. Duracağı zaman aralığına kadar da talep çok fazla olmayacaktır” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...