"İran'dan gaz akışı kesildi" iddialarına Bakan Bayraktar'dan cevap
İran'dan Türkiye'ye doğal gaz akışının kesildiğine yönelik çıkan haberleri yalanlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "İran'dan gaz akışı devam ediyor. Depolama tesislerimiz yüzde 71 dolu şu anda" dedi.
- ABD ve İsrail'in İran'a yönelik 28 Şubat'ta başlattığı saldırılar dünya enerji piyasasını sarstı, petrol ve gaz fiyatlarında sert artışlar görüldü.
- İsrail'in İran'daki Güney Pars gaz sahasına yönelik saldırıları sonrası Türkiye'ye gaz akışının kesildiği yönünde iddialar ortaya atıldı.
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz arzında sıkıntı olmadığını ve depolama tesislerinin %71 dolu olduğunu açıkladı.
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, petrol fiyatlarındaki yükselişe karşı vatandaşları korumak için eşel mobil gibi tedbirlerin devreye alındığını belirtti.
- Erdoğan, Türkiye ekonomisinin beklenmedik şoklar karşısındaki direnç eşiğinin tarihinin en yüksek seviyesinde olduğunu ifade etti.
ABD ile İsrail'in İran'a yönelik 28 Şubat'ta başlattığı saldırılar dünya enerji piyasasını sarstı. Petrol ve gaz fiyatlarında sert artışlar görülürken, İsrail'in İran'daki Güney Pars gaz sahasına yönelik saldırılarının ardından Türkiye'ye gaz akışının kesildiği yönünde iddialar ortaya atıldı.
Özellikle sosyal medyada yayılan "İran, Türkiye'ye doğal gaz akışını durdurdu" haberleri sonrası Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıklama yaptı.
"ENERJİ ARZINDA SIKINTI YOK"
Kabine Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan ve "Öyle bir şey yok" diyen Bakan Bayraktar, "Doğal gaz arzında sıkıntı yok. Depolama tesisleri yüzde 71 dolu" dedi.
Avrupa Birliği'nden petrol ve doğal gaz fiyatlarıyla ilgili açıklama: Hepimiz etkileniyoruz
"TEDBİRLERİ DEVREYE ALIYORUZ"
Öte yandan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da enerji konusunda kritik ifadeler kullandı.
Petrol fiyatlarındaki yükselişe değinen Erdoğan, "Dünyayı olumsuz etkileyen bu süreçten vatandaşlarımızı korumak için eşel mobil gibi tedbirleri devreye alıyoruz. Bu tür beklenmedik şoklar karşısında Türkiye ekonomisinin direnç eşiği şu an tarihinin en yüksek seviyesindedir. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın" dedi.
