İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz sonu açıkladı: Prangaları kırıyor, tozu dumana katacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz sonu açıkladı: Prangaları kırıyor, tozu dumana katacak

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası'nın kararının ardından dolar ve gram altında gözler Fed'e çevrildi. Gelecek hafta açıklanacak Fed kararı öncesinde altın fiyatlarına dair tahmin üstüne tahmin geliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmaın İslam Memiş, "tozu dumana katacak" diyerek gram altında kaçınılmaz sonu açıkladı.

Dolar ve altın yatırımcısı tüm dikkatini merkez bankalarından gelecek faiz kararlarına çevirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini açıkladı, sırada ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı faiz kararı var. Fed'in bu ay faiz artırdıktan sonra geri adım atacağına işaret eden verilerle ons altın iki ayın en yüksek seviyesine sıçradı. Prangalarını kırmaya hazırlanan altın fiyatlarına dair dünyaca ünlü bankadan yeni tahmin geldi.

ALTIN FİYATLARI YER ÇEKİMİNDEN KAÇMAYA BAŞLADI

Fed'in faiz artırımı sürecinde baskılanan altın fiyatları, enflasyon verilerinin iyileşmesiyle yeniden yükselişe geçti. 1.989 dolara kadar yükselen Ons altın yeniden yükseliş sinyali verdi. Uzmanlara göre teknik tablo önemli ölçüde iyileşti ve altın yer çekiminden kaçmayı başararak 1.950 dolar/ons destek seviyesinden epey uzaklaştı. 

İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz sonu açıkladı: Prangaları kırıyor, tozu dumana katacak

CITI, ALTIN ÖNGÜRÜSÜNÜ YÜKSELTTİ

Ekonomim'de yer alan habere göre Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından CitiBank, yıl içinde 2.078 dolara kadar yükselerek tarihi rekorunu kıran Ons altının yeniden 2 bin doların üstüne çıkacağı tarihi açıkladı. CitiBank, son dönemlerde korku ve panik havasının estiği piyasalarda yatırımcıların güvenli bir liman olarak sığındıkları “altın” hakkında öngörülerini yükseltti.

Citigroup, 2024 yılı için ortalama altın fiyatı tahminini 2.000 dolardan 2.040 dolar seviyesine yükseltti ve ABD enflasyon verisi geriledikçe altın fiyatlarındaki düşüşü satın almak için bir fırsat olarak gördüğünü bildirdi.

Citi, 2024 yılının ikinci çeyreğinde 2.100 dolarla rekor seviyeye çıkmadan önce, üçüncü çeyrek altın fiyatlarının ons başına 1.950 dolar ortalamasından biraz daha düşük olacağını ve yatırımcılar için üçüncü çeyreğin ortasından sonuna kadar "iyi bir giriş noktası" olabileceğini de sözlerine ekledi.

İslam Memiş gram altın için kaçınılmaz sonu açıkladı: Prangaları kırıyor, tozu dumana katacak

İSLAM MEMİŞ'TEN ONS ALTIN YORUMU

Öte yandan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Fed sonrasında altın fiyatlarında yaşanabilecek değişimlere ilişkin dikkay çeken yorum yaptı. Ons altın stabil bir performans sergilemeye devam ettiğini belirten İslam Memiş, şunları söyledi:

GRAM ALTINDA KAÇINILMAZ YÜKSELİŞ YAKIN

"26 Temmuz'da açıklanacak karar (Fed kararı) öncesinde 2000 bandının aşılmasını beklememekle beraber, aşağı tarafta 1965 ve 1948 dolar seviyelerinin önemli dirençler olduklarını düşünüyorum.Buralar kırılırsa, kısa süreli bir sert düşüş dalgası gözlemleyebiliriz.

Her ne kadar Fed Başkanı Powell tarafından şahin tonda açıklamalar yapılıyor olsa da, bunların Fed'in söylem gücünü kullanarak piyasaları manipüle etmekten öteye gideceğini düşünmüyorum. Şayet beklentilerim doğru çıkar ve bu toplantıdan da hareketsizlik kararı çıkarsa altın fiyatlarında kaçınılmaz bir yükseliş sezonunun başlayacağını söyleyebiliriz.

GRAM ALTIN TOZU DUMANA KATACAK

Bu yükseliş yalnızca ons tarafında yaşanmayacaktır. Ons altındaki artış, gram ve çeyrek altını yukarı çekecektir. Dolar kurunun da yılın sonuna kadar yukarı yönlü hareketine devam edeceğini düşünürsek, gram altında tozu dumana katacak bir yükseliş bizi bekliyor. 

Yıl sonuna kadar ons tarafında 2350 dolarlık beklenti güncelliğini koruduğu gibi, gram fiyatlarında da 2000 liranın aşılacağını söylemek sürpriz olmaz."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...