İsrail boykotu, kredi kartında tercih değiştirtti! Yerli teknoloji Troy kullanım hacmi yüzde 57 arttı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail boykotu, kredi kartında tercih değiştirtti! Yerli teknoloji Troy kullanım hacmi yüzde 57 arttı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamın ardından başlatılan boykot kredi kartında tercihleri değiştirdi. Yerli teknoloji Troy'un kullanım hacmi yüzde 57 arttı.

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik acımasız saldırıları bir ayı aştı! Gazze'de her an binlerce çocuk ölürken, İsrail'e ve katliamı destekleyen ülkelere boykot başlatıldı. Yapılan boykot sonuç getirdi. Kredi kartı tercihinde Türkiye'de geliştirilen yerli kart TROY ön plana çıktı.

TROY HACMİ GİDEREK YÜKSELİYOR

Şirketin X üzerinden yaptığı duyuruda, teknolojisi Türkiye'de geliştirilen yerli kart TROY'un 2023'e ilişkin aylık işlem hacimleri paylaşıldı. TROY logolu kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ekimde yapılan toplam alışveriş tutarının bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 57 artarak 30,5 milyar liradan 47,9 milyar liraya yükseldiği aktarılan duyuruda, kullanıcı sayısının da 19 milyona ulaştığı kaydedildi.

İSRAİL'E BOYKOT YERLİ ÜRÜNE YÖNELİMİ ARTIRDI

Yerli teknolojiyle geliştirilen Troy kart ile 185 ülkede 41 milyondan fazla alışveriş noktasında kolaylıkla ödeme yapabiliyor. Dünya genelinde 1.9 milyondan fazla ATM’de geçerli olan global ödeme kuruluşu olan Discover ile Troy işbirliği sayesinde Troy kart logosu bulunan tüm kartlar kullanılabiliyor.

Troy'un kullanımında söz konusu artışta "İsrail'i destekleyen ülkelerin markalarının boykot edilmesi ve yerli ürünlere yönelimin" de etkili olduğu belirtiliyor. 

7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin arasındaki çatışmalarda, İsrail'in savaş suçları işlemesi ve sivil alanlara saldırılarının artmasının ardından dünya genelinde ve yurt içinde İsrail ürünlerine boykot kararları gündeme gelmişti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) restoranlarında, kafeteryalarında ve çay ocaklarında boykot amacıyla İsrail'in Gazze'ye karşı savaşına destek veren şirketlerin ürünlerinin satılmayacağı duyuruldu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...