İstanbul'da ekmek 10 TL'den satılmaya başlandı! Fırıncılardan denetim çağrısı geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'da ekmek 10 TL'den satılmaya başlandı! Fırıncılardan denetim çağrısı geldi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul'da yapılan zamla ekmek fiyatının 8 TL'ye çıkmasına rağmen bazı ilçelerde 10 TL'den satılmaya başlandı. Konuyla ilgili olarak Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan açıklama geldi. Yapılanın doğru olmadığını belirten Balcı, yeni zam için tarih verdi.

İstanbul'da sene başında 5 TL'den satılan ekmek fiyatı Ağustos ayında yapılan zamla 6,5 TL'ye yükselmişti. Aradan geçen 3.5 ayın ardından İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda ekmeğe yeni zam geldi. İstanbul'da ekmeğin fiyatının 8 TL'ye yükselmesinin üzerinden 1 ay geçmeden bazı fırınlarda daha yüksek fiyata satılmaya başlandı. Konuyla ilgili olarak Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan açıklama geldi.

EKMEK BAZI İLÇELERDE 10 TL'YE ÇIKTI

Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğin bazı ilçelerde 10 TL'ye satılmaya başlandığını söyledi. Yapılanın doğru olmadığını söyleyen Balcı, denetim çağrısı yaptı. Bir televizyon programına konuşan Balcı şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da da ekmeği 240-250 gram yapıp 10 TL'den satan işletmeler var. Bir ekmek 8 liraya satılıyorsa İstanbul'un her yerinde böyle olmalı. Gramı yüksek olsa bile 10 liradan satılması doğru değil.

4-5 ilçede 10 liradan satılıyor. Zincir markette 10 lira değil. Denetimlerle en kısa zamanda düzelmesi gerekiyor."

EKMEĞE 2024'TE YENİ ZAM GELECEK Mİ?

"Ekmek fiyatına yeni yılda zam gelecek mi?" sorusuna cevap veren Balcı, un, işçilik ve odun masraflarına dikkat çekti. Asgari ücrete yapılacak zammın 2024 yılında ekmek fiyatını etkileyebileceğini vurgulayan Balcı, "Maliyetler yükseliyor, un fiyatları yükseliyor, asgari ücretin artmasıyla birlikte ücret farkı söz konusu olacak. Asgari ücrette ne kadar artış olursa çalışana verilen ücret o oranda artacak. Asgari ücretteki farktan un fiyatının sürekli artış göstermesi maliyet artışı ciddi maliyet arışı oluşturacak. Ocakta ekmek fiyatlarında artış olabilir. " ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ahmet Şenay 4 Aralık 2023 16:21

2024'ten sonra 10 TL olabilir her yerde şaşırtıcı olmaz

Aslı 4 Aralık 2023 16:20

1 TL'ye aldığımız dönemleri hatırlıyorum ya

Sonraki Haber Yükleniyor...