İstanbul'da otopark ücretleri cep yakacak! İSPARK ücretlerine yüzde 63 zam geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul'da otopark ücretleri cep yakacak! İSPARK ücretlerine yüzde 63 zam geliyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB), İSPARK otopark ücretlerine zam talebi geldi. Araç sahiplerini üzecek talep İBB Meclisi'nden geçerse otopark ücretlerine yüzde 63 oranında zam gelecek.

Sürücüler dikkat! İstanbul'da otopark ücretleri cep yakacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İSPARK tarafından işletilen otopark ücretlerine yüzde 60 ila yüzde 63 arasında değişen oranlarda zam yapılmasını talep etti. 

28 LİRADAN 45 LİRAYA

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun onayıyla İBB Meclisi'ne gönderilen yazıda, İSPARK tarafından işletilen otopark ücretlerinde güncelleme yapılarak artışa gidilmesi istendi. İSPARK zamlı tarife teklifinde, kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklar ile yol kenarı otoparklarında, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Üsküdar, Ataşehir, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Bahçelievler, Eyüpsultan, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Zeytinburnu, Tuzla ve Ümraniye'de, araçlar için 1 saate kadar olan otopark ücretinin, 28 TL'den yüzde 60,71 artışla 45 TL olması istendi.

Bu ilçelerde, 2 saate kadar olan ücretin, 36 TL'den 58 TL'ye, 4 saate kadar olan ücretin, 40 TL'den 64 TL'ye, 8 saate kadar olan ücretin, 56 TL'den 90 TL'ye, 12 saate kadar olan ücretin, 74 TL'den 119 TL'ye, 24 saate kadar olan ücretin, 110 'den 176 TL'ye yükselmesi talep edildi.

20 LİRADAN 32 LİRAYA

Teklifte, kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklar ile yol kenarı otoparklarında Adalar, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi, Sultanbeyli ve Şile ilçelerinde ise 20 TL olan 1 saatlik park ücretinin, yüzde 60 artışla 32 TL'ye yükselmesi gerektiği belirtildi.

Bu ilçelerde, iki saate kadar olan ücretin, 25 TL'den 40 TL'ye, 4 saate kadar olan ücretin yüzde 63 oranında zam yapılarak 32 TL'den 52 TL'ye, 8 saate kadar olan ücretin, 40 TL'den 64 TL'ye, 12 saate kadar olan ücretin, 62 TL'den 100 TL'ye, 24 saate kadar olan ücretin ise 80 TL'den 128 TL'ye çıkarılması istendi.

İSPARK taksi duraklarında ise taksilerin giriş çıkışlarının da yüzde 63 oranında zamla 8 TLdan 13 TL'ye, 1 gün beklemesinin ise 33 TL'den 53 TL'ye çıkarılması talep edildi.

Söz konusu teklifte, uygulanacak zamlı tarifenin, 1 Temmuz 2023'ten itibaren geçerli olması istendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...