Asgari ücret zammında 'Şimşek' etkisi! Kulislere yansıyan zam oranı ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Milyonların merak ettiği asgari ücret zam pazarlığında maraton başladı. İlk toplantısı tamamlanan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun görüşmeleri haftaya devam edecek. Toplantı öncesinde kulislere yansıyan zam oranı ortaya çıktı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, asgari ücret zammında 'Şimşek' etkisini açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı için bu hafta ilk toplantısını yaptı. İkinci toplantısının haftaya yapılması beklenen toplantı öncesinde kulislere yansıyan zam oranları gündeme gelmeye devam ediyor.Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, kulislerde asgari ücrete yüzde 30 zam yapılacağını söylerken, TGRT Haber Ekonomi Müdürü Celal Toprak, işçi tarafının 12 bin 750 lirada ısrarcı olduğunu belirtiyor. Ocak ayı zammını nokta atışık bilen TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, canlı yayında asgari ücrete dair son kulis bilgilerini aktardı.

KULİSLERE YANSIYAN ZAM ORANI

Ahmet Sözcan, ekonomide Şimşek faktörü olduğunu belirterek şunları söyledi

“Asgari ücretin 11 bin ile 12 bin TL arasında bir rakam olacağı konuşuluyor. 19 Haziran’da önemli bir toplantı var. Tespit komisyonu ikinci kez toplanacak ve rakamlara şekil vermeye çalışılacak. Kulislere göre yüzde 30 zam verileceği belirtiliyor. Yani 11 bin 58 TL'ye tekabül ediliyor. Ancak Erdoğan’ın asgari tespit komisyonundan çıkan rakamın üzerine bir sihirli dokunuşu oluyor. Bu rakam ne olur bilemiyoruz. Ancak Şimşek’in kemerleri sıkacağını ve mali disiplini gözeteceğini düşünürsek işçi kesiminin beklentisinin biraz altında bir rakam olabilir.”

İKİNCİ TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısınınm 19 Haziran 2023 Pazartesi günü gerçekleştirileceği duyuruldu. İlk toplantıya katılmayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ başkanı Ergün Atalay bu toplantıya katılacak. Burada net rakamların masaya konulması ve bir uzlaşma çıkma ihtimali en güçlü seçenek olarak masada bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...