İstanbul'da taksicilerden yüzde 65 zam talebi: Taksi indi-bindi ücreti 45 TL birden artacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, NTV,
- Güncelleme:
İstanbul'da taksicilerden yüzde 65 zam talebi: Taksi indi-bindi ücreti 45 TL birden artacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, NTV,

İstanbul'da 3 ay önce zamlanan taksi fiyatları için yeni zam talebi geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksiye yüzde 65 zam yapılması için İBB'ye başvurduklarını açıkladı

İstanbul'da taksi ücretlerine yeni zam yolu gözüktü. Taksici esnafı daha 3 ay önce değişen taksimetre ücretlerine yüzde 65 zam yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.

TAKSİCİLERDEN YÜZDE 65 ZAM TALEBİ

NTV'de yer alan habere göre İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerine yüzde 65 zam yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunu açıkladı. Eyüp Aksu, giderlerdeki artış nedeniyle taksi tarifelerine zam talebinde bulunmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İNDİ-BİNDİ 45 TL ZAMLANACAK

İstanbul'da Ağustos ayında toplanan UKOME kararıyla taksi tarifelerine zam yapılmış ve indi-bindi ücreti 70 TL'ye, taksimetre açılış ücreti 19,17 TL'Ye kilometre başına ücreti ise 13,75 TL'ye olarak uygulanmaya başlanmıştı.

Eğer İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun yüzde 65’lik zam teklifi kabul edilirse, indi bindi ücreti 115 liraya, taksimetre açılışı 31,63 liraya, kilometre başına ücret ise 22,69 liraya yükselecek.

Zam talebi ay sonunda gerçekleştirilecek UKOME toplantısında görüşülecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, NTV,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...