İstanbul’un taksi sorununa çözüm Ankara'dan geldi: Oy için denetim yapılmıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İstanbul’un taksi sorununa çözüm Ankara'dan geldi: Oy için denetim yapılmıyor

Ekonomi Haberleri

İstanbul'un bitmek bilmeyen taksi sorununa Ankara'dan çözüm geldi. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, "Oy için denetim yapılmıyor" dedi.

Taksi sorunu Megakent İstanbul'un en başta gelen sorunlarının başında geliyor. Yolcu seçilmesi, mesafe beğenilmemesi, taksimetre açmadan ücret talep edilmesi gibi İstanbul'un taksi sorununa çözüm Ankara'dan geldi. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, İstanbul’da var olan taksi sorunun Ankara’da olmama nedenlerini, taksicilerin sorunlarını, yönetimsel sorunları ve çözümleri ile Ankara’da taksiye yapılan yüzde 50’lik zammı değerlendirdi.

"DENETİM YAPARSAK OY VERMEZLER DİYE DÜŞÜNÜLÜYOR"

İhlas Haber Ajansı'nın özel haberine göre Yiğiner, İstanbul’daki taksi sorununun taksi ihtiyacını karşılanması ve denetimlerin sıkı yapılmasıyla çözüleceğini belirterek, “Yönetimsel anlamda sıkıntılar var. Bazı başkanlar, bu işin üzerine gidemiyor. ‘Eğer cezai yaptırım uygularsak, denetim yaparsak, bize oy vermezler’ diye. Tam tersini düşünüyorum ben” dedi.

İSTANBUL'DAN ANKARA'YA GELEN ŞAŞIRIYOR

İstanbul’da var olan taksi sorunun Ankara’da olmama nedenlerini sıralayan Yiğiner, "Müşterilerimiz bizim velinimetimiz. Ankara’da en ufak bir şikayet olduğu zaman muhakkak bana kadar gelir. Diyelim ki bir taksici esnafımız yanlış hareket etti. Muhakkak bizim yöneticilerimizin bundan bilgisi olur ve o kişi buraya gelir. İşin enteresan tarafı ise şu: İnsanlar özellikle İstanbul ve diğer illerden geldiklerinde şaşırıyorlar.‘Biz Ankara’da el ediyoruz taksi duruyor’, ‘taksiler kısa mesafe uzun mesafe ayrımı yapmıyor’ diyorlar. Olması gereken budur" ifadelerini kullandı.
 
İstanbul’un taksi sorununa çözüm Ankara'dan geldi: Oy için denetim yapılmıyor

ARTIK İSTANBUL'DAKİ TAKSİ SORUNU ÇÖZÜLSÜN

Yiğiner, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Yüzde 100 zam yaparak, normal hastaneye gidecek, araç kullanamayacak halde olan insanlarımızın taksi kullanma haklarını ellerinden almamak lazım. Sadece turist olarak değerlendirmememiz lazım. Şehrimizde yaşayan insanlar da var. Acil hastaneye gitmesi gerekebilir, düğüne gidebilir, araç süremeyebilir, kızımız olabilir, hanımımız olabilir. Bu insanların taksi kullanma haklarını ellerinden almamamız lazım. İhtiyaç varsa ki bu Ankara’da da olabilir, diğer illerde de olabilir. Bu arz talep meselesidir. Eğer yetersizse dönemsel olarak ticari taksi verilebilir. Artık İstanbul’daki taksi sorunu çözülsün. Artık yurt dışından gelen turistler bile rahatsız. Niye Türk vatandaşı alınmıyor da turistler alınıyor? Onlardan fazla para almak için. Hak etmediği parayı almak için. Bizim hükumet olarak da TŞOF olarak da oda yöneticileri ve başkanları olarak bizim bu işe el atmamız gerekiyor."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 
 
Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...