İTO'dan asgari ücrete zam çağrısı: Enflasyon oranında artsın, denge bozulmasın

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
İTO'dan asgari ücrete zam çağrısı: Enflasyon oranında artsın, denge bozulmasın

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Ajanslar

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç'ten asgari ücret çağrısı geldi. Avdagiç, "Asgari ücrete zam enflasyon oranında yapılsın, denge bozulmasın" dedi.

İstanbul Ticaret Odası ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Hizmet İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği “Hizmet İhracat Şampiyonları” ödül töreninde konuşan Şekib Avdagiç, asgari ücrete ilişkin hedeflenen enflasyon rakamlarına dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMIYLA DENGE BOZULMAMAMLI

Avdagiç şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’deki işletmelerin ciddi boyutta eleman açığı bulunuyor. Önümüzdeki dönemde işten çıkarma veya işe alımlarda durağanlık sürecine girileceğini düşünmüyorum. Asgari ücret bu konuda mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon olarak dikkate alınarak kurulan dengeleri bozmayacak şekilde belirlenmeli Bu alanda tabii ki çalışanlarında beklentilerini bozmayacak ama piyasanın da dengesini bozmayacak şekilde karar alınmalı.”

Öte yandan OVP'ye göre enflasyonun 2023 sonunda yüzde 65, 2024 sonunda yüzde 33, 2025 sonra yüzde 15,2 ve 2026 sonunda yüzde 8,5 olması bekleniyor. 

FAİZ ORANI HALA CAZİP DEĞİL

İşletme kredileriyle yatırım kredilerini ayrı tutmak gerektiğini söyleyen İTO başkanı Avdagiç, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artışına kadar ağırlıklı olarak finansmana erişimle ilgili sıkıntılar gündeme geliyordu. Ancak şuanda finansmana erişim konusunda göreceli olarak bir iyileşme var. Ancak finansman maliyetlerinde kayda değer bir artış görünüyor. Dış finansman şuanda günlük ticareti ve günlük finansman ihtiyacını karşılıyor. Mevcut faiz oranları finansman kullanmak için hala cazip değil. Bundan sonra işletme kredileriyle yatırım kredilerini ayrı tutmak ve buna göre yatırım kredileri için özel teşvikler oluşturmak gerekiyor“ değerlendirmelerinde bulundu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...