İTO'nun 141 yıllık birikimi kitaplaştı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
- Güncelleme:
İTO'nun 141 yıllık birikimi kitaplaştı

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - İSTANBUL

İstanbul Ticaret Odası (İTO), odanın 141 yıllık tarihinde başkan olan 29 ismin İstanbul ekonomisine sundukları katkıları içeren ‘İstanbul’da Ticaretin Başkanları’ kitabını ve belgeselini yayınladı.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Dersaadet Ticaret Odasının kurucusu Azaryan Efendi ile başlayan ve mevcut başkan Şekib Avdagiç’e kadar süregelen bütün başkanları irdeleyen kitap, başkanların yanı sıra görev yaptıkları dönemleri de mercek altına alıyor.

Yazarlığını ve proje yönetmenliğini Mustafa Nadir Önay’ın üstlendiği kitapta yer alan bilgiye göre Azaryan Efendi, 15 yılla en uzun süre görevde kalan İTO başkanı oldu. 29 başkanın beşi Osmanlı İmparatorluğu döneminde görev yaptı. 24 başkan ise cumhuriyet döneminde İTO’ya başkanlık etti.

Kitabın tanıtımı için İTO’nun Eminönü’ndeki merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda, İTO’da 1995’ten bu yana başkanlık görevinde bulunan Şekib Avdagiç, Öztürk Oran, Murat Yalçıntaş ve Mehmet Yıldırım bir araya geldi.

4 BAŞKAN 'TİCARETİN BAŞKANLARI' İÇİN BULUŞTU

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye’nin ekonomi ve ticarette gerçek anlamda Avrupa ile benzer yapılar kurmasının temellerinin Dersaadet Ticaret Odası, yani İTO ile atıldığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Günümüzde Türk özel sektöründen bahsedebiliyorsak, bunda odamızın ve başkanlarımızın izlediği politikanın büyük payı vardır.

Odamız ve başkanlarımız, geniş bir coğrafyanın ihyası ve kalkınması için üstün gayret göstermişlerdir. O yüzden Basra’dan Selânik’e, Beyrut’tan Ohri’ye kadar ve bilhassa Anadolu’nun her ili ve her önemli ilçesinde ticarete çağdaş bir hüviyet kazandıracak odaların kurulmasında İTO başkanlarının katkısı vardır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...