Kadınlara erken emeklilik önerisi!

Kadınlara erken emeklilik önerisi!
Başlık ResmiKadinlara erken emeklilik önerisi!

AK Parti vekil adayı Resul Kurt erkeklere uygulanan askerlik borçlanmasının benzerinin kadınlar için de uygulanması gerektiğini söyledi.

Kaydet
|
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Kurt, "Erkekler, sigorta öncesi askerlik hizmetini borçlanarak daha erken emekli olabiliyorsa, annelerimiz de sigorta öncesi doğumlarını borçlanarak erken emekli olabilmeli" dedi.


Kurt, Avcılar'da seçim çalışmalarına katıldı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Kurt, emeklilik ve sosyal güvenlikle ilgili açıklamalarda bulundu.


AK Parti döneminde kadınlara tanınan önemli haklardan birisinin sosyal güvenlikte doğum borçlanması olduğunu vurgulayan Kurt, "Kadınların sigortalı oldukları tarihten sonra yaptıkları doğum sonrasında çalışmadıkları 2 yıla kadar olan süreleri borçlanma hakkı tanınmıştır. Bu hak, üç doğum için verilmektedir. Dolayısıyla kadınların altı yıl için sigorta borçlanması yapma hakları vardır. Ancak uygulamada, sigorta öncesi doğumlara borçlanma hakkı verilmemektedir. Bizlere seçim çalışmalarımızda kadınlarımızdan gelen önemli taleplerden birisi de sigorta başlangıcından önceki doğumların borçlanmasına ilişkindir.


Nasıl ki erkekler, sigorta öncesi askerlik hizmetini borçlanarak daha erken emekli olabiliyorsa, bu güzel vatanın gelecek nesillerini yetiştiren annelerimiz de sigorta öncesi doğumlarını borçlanarak erken emekli olabilmelidir. Bunun onların en doğal hakları olduğuna inanıyorum. Özellikle prim gün sayısı eksik olduğu için emekli olamayan hanım kardeşlerimiz için yapılacak bu düzenleme, emekliliklerinde ciddi bir kolaylık sağlayacaktır" diye konuştu.


(ahaber)
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.