Kasım'da 'alışveriş' başkadır: Kredi kartı harcamalarında rekor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kasım'da 'alışveriş' başkadır: Kredi kartı harcamalarında rekor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kasım artan indirim kampanyalarının etkisiyle, kredi kartı harcamaları 17 Kasım haftasında 198,4 milyar TL'ye ulaşarak rekor seviyeye yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) "Banka Kartı ve Kredi Kartı İşlemler Tutarı" verilerine göre, 17 Kasım ile sona eren haftada toplam işlem tutarı, yüzde 9,2'lik bir artışla 198,4 milyar TL seviyesine ulaşarak yeni bir rekora imza attı. Bu artışlarda, kasım ayındaki indirim kampanyalarının etkili olduğu gözlemlendi.

Verilere göre, genel bir artış yaşanırken, giyim, elektrik-elektronik, market-AVM, mobilya-dekorasyon ve akaryakıt harcamaları gruplarındaki haftalık artışlar öne çıktı. Az sayıda alt grup içinde ise havayolları harcamaları dikkat çekti.

Bu dönemdeki değişimde, vergi ve BES ödemelerinin 5,1 milyar TL'lik artışla olumlu yönde etki sağladığı görüldü.

İNTERNET ALIŞVERİŞİNDE ARTIŞ

İnternet üzerinden yapılan harcamalar verileri, dijital pazaryerlerindeki kampanyaların etkisine işaret etti. 17 Kasım haftasında internet üzerinden yapılan alışverişlerde haftalık 8 milyar TL'lik bir artış kaydedildi. Bu artışla birlikte, ilgili dönemde internet üzerinden yapılan harcamalar 61,3 milyar TL'ye yükseldi. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...