Konut fiyatında düşüşün ilk sinyali: Hazır beton sektörü yüzyılın indirimine katıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Konut fiyatında düşüşün ilk sinyali: Hazır beton sektörü yüzyılın indirimine katıldı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yaptığı indirim çağrısına hazır beton sektörünün de katılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Ekim'de yaptığı  Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla yaptığı indirim çağrısına tüm sektörlerden katılım giderek büyüyor. Otomotiv, gayrimenkul, gıda, giyim, perakende, mobilya, elektronik eşya, lokanta ve otel başta olmak üzere yapılan fiyat indirimlere hazır beton sektörü de katılıyor.

BAKAN BOLAT BETON SEKTÖRÜYLE GÖRÜŞTÜ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) heyetiyle yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu.

THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık ve Yönetim Kurulu üyelerini İstanbul'da kabul ettiğini aktaran Bolat, hazır beton üretimindeki sektörel sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Konut fiyatında düşüşün ilk sinyali: Hazır beton sektörü yüzyılın indirimine katıldı

KONUT FİYATLARINDA DÜŞÜŞ SİNYALİ

Bolat, son zamanlarda ülke genelinde ve özellikle 6 Şubat depreminin en ağır etkilediği 5 kentteki fahiş fiyat artışları ve piyasa bozucu uygulamalar konusundaki uyarıları ve fiyatların indirilmesi talebini kendilerine ilettiğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"THBB Yönetim Kurulu ve üye olan hazır beton üretici ve satıcısı işletmeler, bu toplantıda bize 'Cumhuriyetimizin 100. yılında halkımızın ve devletimizin yanındayız' başlıklı fiyat indirme kampanyasına katılacakları taahhüdünde bulundular ve yapacakları katkıları kamuoyuyla paylaşacaklarını beyan ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Öte yandan TÜİK tarafından açıklanan konut maliyet endeksi verilerine göre inşaat maliyet endeksi yıllık yüzde 67,93 arttı, aylık ise yüzde 2,46 arttı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...