Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Nakit işlemler durduruldu

Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Nakit işlemler durduruldu
Fotoğraf Başlığı Kredi karti kullanan milyonlarca kisiyi ilgilendiriyor! Nakit islemler durduruldu

Merkez Bankası (TCMB), milyonlarca kredi kartı kullanıcısını yakından ilgilendiren karara imza atmıştı. TCMB'nin kararının ardından bankalar kredi kartına nakit avans işlemini durdurdu.

Kaydet
a- | +A

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 16 Mayıs’ta aldığı kararla ihtiyaç kredilerinde menkul kıymet zorunluluğu getirmişti. Merkez Bankası, bu kapsamda kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırmıştı.

BANKALAR KREDİ KARTINA NAKİT AVANSI KAPATTI

Dünya Gazetesi'nin aktardığı habere göre bankacılık kaynakları, “Tüketiciler bu nakit avansla ihtiyacını karşılıyordu. Kredi kartından nakit avans çekiyordu. 1,36 faiz oranıyla. Menkul kıymet zorunluluğuyla birlikte çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından nakit avansı kapattı” dedi.

Sektör temsilcileri, bir ay öncesinde herkesin faiz oranı düşük olduğu için yüzde 1,36’dan kredi kartından nakit avans kullandığını belirterek, söz konusu durumun bankaların zararına bir durum olduğuna işaret etti. Bankacılık sektörüne göre, talep enflasyonu kısılmaya çalışılıyor.

Öte yandan maaş hesabından nakit avans kaldırıldı. Nakit avans hesapları 28 bin lira olan bir vatandaş için bu tutar 3 bin liraya kadar indirildi.

Kaynak: Dünya Gazetesi

BAKMADAN GEÇME
Merkez Bankası
HABER

Merkez Bankası'ndan dolara karşı yeni hamle: Alım sınırı değişti

Dolar yükseldi, TCMB
HABER

Dolar yükseldi, TCMB'den adım geldi: Bankalara yeni dönüşüm hedefi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.