Kredi kartlarında yeni dönem başladı! Aidat ücretlerine fahiş zam geldi, 1.500 liranızı hemen geri alabilirsiniz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kredi kartlarında yeni dönem başladı! Aidat ücretlerine fahiş zam geldi, 1.500 liranızı hemen geri alabilirsiniz

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Son dönemde kredi kartı kullanımı hızla arttı. Vatandaşlar artık çoğu alışverişini kredi kartları üzerinde yaparken bankalar yeni aldığı kararı duyurdu. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Kredi kartlarında yeni dönem başladı. Bankalar kredi kartı aidat ücretlerine yüzde 70'e varan zam yaptı. Gelen zam sonrası tüketiciler ücretlerini geri alabilmek için formülleri araştırmaya başladı. Uzmanlar adım adım yapılması gerekenleri anlattı.

Kredi kartlarında yeni dönem başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, kredi kartı taksit uygulamasının kaldırıldığını ifade etti. Alınan karar sonrası bankalar kart aidatlarına fahiş zam yaptı. 

KREDİ KARTI AİDATLARINA FAHİŞ ZAM 

Alınan karar sonrası bankalar harekete geçti. 2024 yılı itibariyle kredi kartı aidatlarına yüzde 70 zam yapıldı. Son güncelleme ile aidat tutarları 400 lira ve 1500 lira arasında değişti. 

Kredi kartlarında yeni dönem başladı! Aidat ücretlerine fahiş zam geldi, 1.500 liranızı hemen geri alabilirsiniz - 1. Resim

UZMANLARDAN UYARI GELDİ: “KANUNA AYKIRI” 

 ATV Haber'e konuşan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, yapılan zammın hukuksuz olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: 

"Hukuka aykırı şekilde birkaç bankanın kasasına aktarılan meblağ. Neden hukuka aykırı diyorum? Tüketicinin korunması hakkındaki kanun diyor ki; bankalar kart aidatı alacaksa tüketiciyle müzakere etmeli. Ondan önce de bankalara kanunun verdiği ödev mutlaka aidatsız kartı teklif etmeleri.

Müşteriler bankalarını aradıklarında çoğunlukla itiraz ve pazarlıkla karşılaşıyorlar. Bankalar onlara para puan yüklemek, aidatın yarısını ya da belirli bir yüzdesini almak için çeşitli teklifler sunuyor. Müşteri bu teklifleri kabul etmezse aidatı alacaklarmış gibi düşündürüyorlar. Bu da aslında kanun dışı.”

Kredi kartlarında yeni dönem başladı! Aidat ücretlerine fahiş zam geldi, 1.500 liranızı hemen geri alabilirsiniz - 2. Resim

1.500 LİRANIZI GERİ ALABİLİRSİNİZ 

Bankadan aidat ücretlerinin nasıl geri alabileceğini tek tek anlatan Ağaoğlu, "Önce bankaya yazılı olarak başvursun. Bununla yetinmeyip tüketici hakem heyetlerine internet üzerinden, Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu'na da e-Devlet üzerinden şikayette bulunulmasında fayda var. "Bir ay zarfından giderilmediği takdirde her bir kart ücretiyle ilgili bankaya uygulanacak idari para cezası 55 milyon liradır." dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...