Kripto amirali agresif yükseldi: Powell'ın sözü yetti, Bitcoin 41 bin doları aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kripto amirali agresif yükseldi: Powell'ın sözü yetti, Bitcoin 41 bin doları aştı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Amiral kripto para birimi Bitcoin, ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın konuşmasının ardından ataklarını sürdürüyor. Bitcoin, Fed'in para politikası sıkılaşmasında sona geldiği beklentisiyle bugün Mayıs 2022'den bu yana ilk kez önce 40 bin daha sonra 41 bin doları aştı.

Kripto para piyasası, FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarıyla agresif yükselişe geçti. Geçen hafta 39 bin doları test eden Bitcoin, yeni haftaya hızlı başladı. Bitcoin bugün Mayıs 2022'den bu yana ilk kez önce 40 bin daha sonra 41 bin doları aştı.

POWELL'DAN PİYASALARI SARSAN KONUŞMA

Fed Başkanı Powell, geçen hafta Atlanta’daki Spelman College’da yaptığı konuşmada gevşeme için henüz erken mesajı verdi. Çekirdek enflasyonun hala yüksek olduğunu vurgulayan Powell, politika faizimizi oldukça kısıtlayıcı bir bölgeye taşıdığını söyledi.

Attıkları güçlü adımların politika faizini oldukça kısıtlayıcı bir bölgeye taşıdığını belirten Powell, "Yeterince kısıtlayıcı bir duruşa ulaştığımız sonucuna güvenle varmak veya politikanın ne zaman gevşeyebileceğine dair yorum yapmak için erken olacaktır. Gerekmesi halinde politikayı daha da sıkılaştırmaya hazırız" dedi.

Powell, para politikasının gevşetilmesi konusunda konuşmak için erken olduğunu söylese de piyasalar, faiz oranlarının oldukça kısıtlayıcı bir bölgede olduğuna ilişkin yorumlarla hareketlendi.

BITCOIN 41 BİN DOLARI AŞTI

Bitcoin, Fed Başkanı Powell'ın mesajlarıyla, Aralık ayının ilk gününde yukarı yönlü hareket ederek yatırımcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Powell'ın, enflasyonda yüzde 2’lik hedefe dönene kadar para politikasında kısıtlayıcı bir tavır sergilemeye devam edeceklerini belirtmesiyle Bitcoin, atağa geçti. ETF rüzgarıyla geçen ay 38 bin doları aşan Bitcoin, sert bir yükseliş kaydederek Powell'ın konuşmasından sonra 39 bin dolara dayandı. Hafta sonunda kritik seviyeyi aşan amiral kripto para birimi Bitcion, haftanın ilk işlem gününde önce 40 bin doları ardından ise 41 bin doları aştı.

Açılışa oranla yüzde 5 yükseliş kaydeden Bitcoin, 41,408.35 doları test ederek 2022’nin Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü.

YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

IG Australia Pty'den piyasa analisti Tony Sycamore, bir notta "Bitcoin, SEC'in 2024'te ETF ve Fed'in faiz indirimlerine onay vermesi konusundaki iyimserlikle desteklenmeye devam ediyor" dedi. Sycamore, grafik desenlerinin izlenecek bir sonraki seviye olarak 42.330 dolara işaret ettiğini ekledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...