Metrobüs yolcularına kredi kartı şoku! Temassız, 3 kat fazla alıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Her gün milyonlarca İstanbullunun kullandığı metrobüste kredi kartıyla temassız ödemede 3 kat fazla ücret alındığı ortaya çıktı.

İstanbul'da toplu ulaşıma gelen yüzde 51.52 oranında zammın ardından metrobüs en uzun mesafe ücreti 14,69 TL'den 22,25 TL'ye yükseldi. Toplu ulaşıma gelen zamların ardından İstanbullular, kredi kartı vurgunuyla karşı karşıya kaldı. İstanbul’da metrobüs ücretinin kredi kartıyla temassız ödemede 60 lira olarak tahsil ediliyor.

KREDİ KARTIYLA 3 KAT FAZLA

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre toplu ulaşımda kredi kartıyla ödeme dönemini başlatmasının ardından metrobüs binişlerinde temassız kredi kartıyla ödemede tahsil edilen tutar dikkat çekti.

Normalde 22.25 TL olan metrobüs ücretinin, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan kredi kartlı ödemelerde 3 kat fazlası 60 TL olarak çekildiği görüldü. Ödemeyi kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla yapmak isteyenler; otobüs, vapur, metro ve tramvayda ise 15 lira yerine 30 lira ödüyor. İETT’nin sitesinde yer alan tarifelerde metrobüs yolculuklarında bir durak gidiş 10,74 TL, en uzun yolculuk ise 22,26 TL olarak gösteriliyor.

CEVİZLİBAĞ'DAN ÇAĞLAYAN'A 60 TL

Normelden 3 katı fazla fiyat alınmasının farkedilmesiyle kullanıcılar, sosyal medyadan tepki vermeye başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adıyla açılan etiketlerden uygulanan fahiş fiyat yöntemi eleştiriliyor. Bazı kullanıcılar, metrobüsle Cevizlibağ'dan Çağlayan'a gitmek için bu yöntemle 60 TL ödemek zorunda kaldığını belirterek ateş püskürüyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...