Moody's pozitif adım için Merkez Bankası'nı bekliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Moody's pozitif adım için Merkez Bankası'nı bekliyor

Ekonomi Haberleri

Moody's'in Türk bankalarının görünümü negatiften durağana çevirmesinin olumlu yansımaları Borsa İstanbul'da hissedildi. Kredi derecelendirme kuruluşunun pozitif adım için ne zaman karar alacağı merak ediliyor? Uzmanlar Merkez Bankası'nın adımlarına dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından iş başına geçen yeni ekonomi yönetiminin attığı adımlar sonuç vermeye başladı. Türkiye ekonomisine yönelik yıllık analizinde övgü dolu sözler kullanan ABD merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türk bankalarının kredi görünümünü negatiften duranağa çekti. Moody's'in bu adımının ardndan "Türkiye'nin kredi notunu artıracak mı?" sorusuna uzmanlardan yanıt geldi. Uzmanlar, Moody's'in bir sonraki adım için Merkez Bankası'nın adımlarını bekleyeceğini söyledi.

MOODY'S'İN ADIMI BANKALARI POZİTİF ETKİLEDİ

TRT Haber'de yer alan habere göre Ekonomist Ahmet Deniz Yağbasan, Moody's'in bu adımının pek çok katkısı olacağını belirtti. Yağbasan, "En başında yabancı sermayenin Türkiye piyasasına gelmesi ve reel sektörü desteklemesi, özellikle yabancı yatırımcının Türkiye piyasasına bakış açısını genişletecek. Bankacılık endeksini de pozitif etkiledi ve yansımalarının da biz halihazırda devam ettiğini görüyoruz. Borsa İstanbul için de pozitif bir gelişme böyle bir haberin gelmesi" dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN ATACAĞI ADIMLAR ETKİLİ OLACAK

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu pozitife çekip çekmeyeceği sorusuna Yağbasan şu yanıtı verdi:

"Gelecek dönemde Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı'nın atmış olduğu ve atacak olduğu hamlelerin devamı halinde özellikle görünümün pozitife çevrilmesi ardından da kredi notunun bir basamak daha yukarı yönlü revize edilmesi gelebilir."

Kaynak: TRT Haber

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...