Moody's'ten Rusya kararı: Kredi notu B3'e düştü

Düzenleyen:
Moody's'ten Rusya kararı: Kredi notu B3'e düştü

EKONOMİ Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Ukrayna'yı işgal girişimi nedeniyle ekonomik yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya'nın kredi notunu Baa3'ten B3'e düşürdü.

Bir hafta önce Rus ordusuna Ukrayna topraklarına yönelik askeri harekat emri veren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu hamlesine dünyanın birçok ülkesinden tepki yağdı. Ağır yaptırımlara maruz kalan Rus ekonomisi sarsılmaya başlarken, müzakerelerden çıkacak olan sonuç merakla bekleniyor.

KREDİ NOTU B3'E DÜŞÜRÜLDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunun 'Baa3'ten 'B3'e düşürüldüğü açıkladı. Moody's'den yapılan açıklamada, Rusya'nın kredi notunun düşürüldüğü ve ülkenin kredi notunun daha fazla düşüş için incelemede kalmaya devam ettiği bildirildi.

Ülkenin kredi notu indiriminin Batılı ülkelerin Rusya'ya uyguladığı ağır yaptırımlardan kaynaklandığına işaret edilen açıklamada, şiddetli ve eş güdümlü yaptırımlar ile Rusya'nın yükümlülüklerini yerine getirme istekliliğiyle ilgili önemli endişeler göz önüne alındığında ülke borcunun geri ödenmesinde aksama riskinin arttığı ifade edildi.

SÜREKLİ BOZULMA OLASILIĞI

Açıklamada, Rusya'nın uluslararası rezervlerine erişimi sınırlayan yaptırımlar nedeniyle ekonomi ve finans sektöründe sürekli bir bozulma olasılığı olduğu aktarıldı.

Bugüne kadar açıklanan yaptırımların kapsamı ve şiddetinin Moody's'in beklentilerinin ötesine geçtiğine dikkat çekilen açıklamada, bunun önemli kredi etkilerinin olacağı kaydedildi.

Moody's, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından 25 Şubat'ta Rusya ve Ukrayna'nın kredi notlarının incelemeye alındığını bildirmişti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...