Motorinin ardından bir zamda benzine! Petrolde son on yılın baskısı, çifte artış getirdi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Motorinin ardından bir zamda benzine! Petrolde son on yılın baskısı, çifte artış getirdi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Rallisini son 10 ayın zirvesine çıkaran petrol, gelecek aylar için büyük baskıyla karşı karşıya. Petrol, son on yılın baskısıyla karşı karşıya kalırken, akaryakıt fiyatlarında çifte artış olarak yansıyor. Motorine beklenen zam tabelaya yansıdı. Benzinin litresine ise bu gece zam geliyor.

Üç ayda yüzde 25 artışla 90 doları aşan Petrol fiyatları için OPEC beklenen raporunu dün yayımladı. Rapora göre petrol 2007'den bu yana en büyük açığa koşuyor. Petrol fiyatları yükselişini hızlandırırken akaryakıt fiyatlarına da zamlar gelmeye devam ediyor.

PETROL SON 10 YILIN BASKISIYLA KARŞI KARŞIYA

OPEC+ liderlerinin arz kesintilerini uzatmasının ardından petrol son iki haftada yüzde 10 artış gerçekleştiren petrol, zaman zaman yönünü kırmızıya çevirse de toparlanarak ivmesini sürdürdü. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden gelen raporun ardından Brent Petrol varil başına 92 doların üzerine çıktı. ABD ham petrolü ise 89 doların biraz altında seyretmeye devam etti. OPEC raporuna göre petrol piyasasında dördüncü çeyrekte günde 3,3 milyon varillik bir açık yaşanabilir. Bu durum petrol üretiminde son 10 yılın en sıkı baskısını beraberinde getiriyor. Brent Petrol'ün 90 dolar civarında fiyatlanmaya devam edeceğini belirten uzmanlar 100 dolar seviyesi için uyarıyor.

MOTORİNE ZAM TABELAYA YANSIDI

Hafta sonundan itibaren akaryakıt fiyatlarında artış beklentisi gündemdeydi. Akaryakıt kalemlerinden motorine beklenen zam tabelaya yansıdı. Bugün saat 00.01’den itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresinde 2 TL zam yapıldı.Zam sonrasında motorinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de 40 TL'yi aştı.

SIRADA BUGECE BENZİN VAR

Akaryakıt piyasasında aynı zamanda benzine de zam gündemdeydi. Benzinin litresinde ilk başta 1 TL'lik artış bekleniyordu. Sektör kaynaklarından gelen son bilgilere göre benzinin litresinde 1 lira 61 kuruş zam yapılacak.

Zam sonrasında benzinin litresi ortalama olarak İstanbul'da benzinin litresi 38 lira 25 kuruşa, Ankara'da benzinin litresi 38 lira 68 kuruşa, İzmir'de ise 38 lira 74 kuruşa yükselecek. 

13 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,75 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,98 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 36,80 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,92 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 37,18 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,51TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İzmir benzin fiyatı: 37,24 TL
İzmir motorin fiyatı: 40,72 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...