MÜSİAD Başkanı Asmalı "Filistin kırmızı çizgimiz" diyerek açıkladı: “Üyelerimiz İsrail’le ticaret yapmıyor”

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MÜSİAD Başkanı Asmalı "Filistin kırmızı çizgimiz" diyerek açıkladı: “Üyelerimiz İsrail’le ticaret yapmıyor”

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Üyelerinin İsrail ile 7 Ekim’den sonra ticaret yapmadığını ifade eden MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Arap Müslüman iş adamlarıyla yapılan ticaretin sakıncası olmadığını, siyonizm destekçisi Yahudilerle ticareti doğru bulmadıklarını söyledi.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Genç MÜSİAD tarafından ‘Küresel Uyum’ temasıyla düzenlenen ‘8. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi’nde (UGİK) yaptığı konuşmada, iki yılda bir düzenlenen ve akademisyenler ile iş insanlarının tecrübelerini paylaştığı kongrenin yola yeni çıkmış girişimcilere rehberlik etmeyi amaçladığını söyledi.

FİLİSTİN DAVASI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Genç MÜSİAD’ın MÜSİAD’ın geleceğinin de teminatı olduğuna işaret eden Asmalı, Gazze’deki katliamlara değindi. Geçtiğimiz günlerde Kızılay iş birliğiyle ‘İsrail terörü’ne karşı direnen Filistinliler için Gıda Kolisi Yardım Kampanyası düzenlediklerini anlatan Asmalı, şöyle konuştu:

"Yaptığımız bu yardımları ve kampanyaları karalama yönünde birtakım çabalar var. MÜSİAD üyelerini töhmet altında bırakan çeşitli söylemler ortaya çıkabiliyor. Üyelerimizin İsrail devletiyle 7 Ekim’den sonra ticaret yaptığını öne sürmeleri de bu iddialar içindeki en vahim olanları… Böyle bir durum söz konusu değil. Oradaki ticareti ikiye ayırmak lazım. Birincisi İsrail işgali altındaki bölgelerde Arap Müslüman iş adamları ile yapılan ticaret. İkincisi siyonizm destekçisi Yahudilerle yapılan ticaret. Biz birinci kapsamda yapılan ticaretin, orada 7 milyona yakın Filistinli kardeşimizin temel ihtiyaçlara erişimi için yapılmasının sakıncası olmadığını ifade ediyoruz. Ama ikinci kapsama giren ticareti asla doğru bulmuyor ve yapılmaması gerektiğini buradan ifade ediyorum. MÜSİAD, 14 bin üyesi, 60 binden fazla firmaya sahip olan Türkiye’nin en büyük STK’larından biridir. Ortaya atılan iddiaları araştırıyoruz, böyle bir durumu doğrular nitelikte belgelere ulaştığımızda, bu konuda atılması gereken her türlü adımı atarız. Zira, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin davası bizim kırmızı çizgimizdir…"MÜSİAD Başkanı Asmalı "Filistin kırmızı çizgimiz" diyerek açıkladı: “Üyelerimiz İsrail’le ticaret yapmıyor”

GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE GELİYOR

Yurt dışında eğitim aldığı dönemde hem okuduğunu hem çalıştığını anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlere ve genç iş adamlarına güvendiğini söyledi ve ekledi: "Cumhurbaşkanı’mızın önderliğinde girişimci gençlere destek olmak için aile ve gençlik fonu kuruldu. Orada gençlerimizi desteklemek için çalışmalar yapılacak. Türkiye, ‘Türkiye Yüzyılı’nda önemli adımlar atacak. Güçlü bir Türkiye geliyor."MÜSİAD Başkanı Asmalı "Filistin kırmızı çizgimiz" diyerek açıkladı: “Üyelerimiz İsrail’le ticaret yapmıyor”

"SİZ GİTMEZSENİZ RAKİBİNİZ GELECEK"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, dijitalleşme sürecinin, yapay zekânın ve e-Ticaret’in küresel ticareti artıracağını belirterek “Bizim de bugün toplam ihracatımızda yüzde 1,5 pay oluşturan e-Ticaret’in, e-İhracat’ın payını 2028’e kadar yüzde 10’a çıkarma hedefimiz var” dedi. Genç MÜSİAD etkinliğinde konuşan Bolat “Artık sizin için pazar sadece kendi köyünüz, kasabanız, ilçeniz, şehriniz, bölgeniz, ülkeniz değil. Mutlaka dünyayı da küresel pazarları da hedeflemek zorundasınız. Siz hedeflemezseniz küresel pazardaki rakipler gelecek, sizi ülkenizde rekabete zorlayacak. Siz onların evine gitmediğiniz takdirde onlar sizin kapınızı çalacaktır” diye konuştu. Bolat, her ay bir yıl öncesinin aynı ayından daha fazla ihracat hedeflerinin olduğunu söyledi. MÜSİAD Başkanı Asmalı "Filistin kırmızı çizgimiz" diyerek açıkladı: “Üyelerimiz İsrail’le ticaret yapmıyor”

GENÇLERİN DAHA FAZLA ÇIKINTI OLMALARI LAZIM

Genç MÜSİAD etkinliğinde konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, şimdiye kadar 30’dan fazla marka, fabrika, şirket sattığını, bunların içinde ‘yumurta aldım sarısı çıkmadı’ diyenin olmadığını söyledi. İşlerinin biraz bisiklete binmeye benzediğini dile getiren Ülker, devamlı pedalı çevirmek ve ileri gitmek zorunda olduklarını, aksi hâlde düşeceklerini ifade etti. Gençlere tavsiyelerde bulunan Ülker “Günümüz gençliğini kendi gençliğime baktığımda biraz yavaş buluyorum. Biraz daha fazla çıkıntı olmaları, biraz daha fazla seslerinin çıkması lazım. Aykırılık iyidir ve gençlik de kıymetli bir hazinedir, kıymetini bilin, kullanın” dedi.

MÜSİAD Başkanı Asmalı "Filistin kırmızı çizgimiz" diyerek açıkladı: “Üyelerimiz İsrail’le ticaret yapmıyor”

YAPAY ZEKA ENDEKSİNDE 47'NCİYİZ

Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel, “Türkiye Uluslararası Yapay Zekâ Endeksi’nde 160 ülke arasında 47’nci sırada. Her geçen gün sıralamadaki yerimiz yükseliyor” dedi. Hedeflerinin İstanbul’u dünyanın en önemli girişimcilik merkezlerinden biri hâline getirmek olduğuna dikkati çeken Ertemel, Genç Ticaret Elçileri Projesi’yle Türkiye’deki uluslararası öğrencilerin ihracata 500 milyon dolardan fazla katkı sağladığını söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...