Oto stokçularına 3 koldan operasyon! Bayiler ve galeriler yakın takipte

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Oto stokçularına 3 koldan operasyon! Bayiler ve galeriler yakın takipte

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemek amacıyla; 39 ilde, 13 distribütör ve 256 bayinin satışlarını mercek altına aldı. Bayilerden 25 bin alıcının telefonu alınarak, yasa dışı bir durum olup olmadığı soruldu. Denetimler sonucunda bayilere cezai yaptırımlar uygulanacağı belirtiliyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Hazine ve Maliye Bakanlığının otomotiv sektörüne yönelik başlattığı denetimler hız kazandı. Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine kayıt dışı satış, stokçuluk ve haksız fiyat artışı yapan otomotiv bayilerine operasyon düzenlendi. Bu kapsamda; İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere toplamda 39 ilde; 13 distribütör ve 256 bayinin satışları detaylı bir şekilde incelendi. 260 bin aracın satış detaylarına bakıldı. Bayilerden araç alan 25 bin alıcının iletişim numaraları talep edildi.

5 AYLIK MÜŞTERİ BİLGİSİ ALINDI

Gazetemize konuşan bir bayi yetkilisi “1 ay kadar önce bakanlık yetkilileri son 5 aylık satışlarımızın proformalarını istedi. Müşterilerin iletişim bilgilerini aldılar. Direkt olarak arayarak herhangi bir usulsüzlük var mı yok mu bunu kontrol ediyorlar. Bazı stok yapan bayilerin araç vermek için açıktan para verdiği bilgisine ulaşmışlar. Ayrıca yüksek fatura kesimleri ortaya çıkmış. Denetimler aniden yapılıyor. Rastgele bayilere gidiliyor. Nasıl bir ceza uygulanacağını bilmiyoruz” dedi.

DENETİMLER SÜRECEK

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Bakanlığımıza otomotiv sektörüyle ilgili son dönemde sıfır araçlarda stokçuluk yapıldığı, vergi mevzuatına aykırı hareket edildiği, elden tahsilat yapılarak vergi kayıp ve kaçağına yol açıldığına yönelik şikâyetler ulaşmıştır. Bakanlığımıza bağlı Vergi Müfettişleri tarafından kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışları ile mücadele etme noktasında İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere toplamda 39 ilde; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik çalışmalara başlanmıştır.13 distribütör ve 256 bayinin satış işlemlerine ilişkin bilgi ve belge talep süreçleri tamamlanmıştır. Yapılan bu çalışma kapsamında ayrıca bayilerden araç satın alan 25 bin alıcıya bilgi isteme yazıları gönderilerek, özellikle alıcıların bayilere elden para verip vermedikleri hususu araştırmaya konu edilmiştir. Bakanlığımız tarafından gerekli bütün iş ve işlemler hızlı bir şekilde yerine getirilerek otomotiv sektöründeki dengesizlikler ortadan kaldırılacak ve vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açanlara gerekli yaptırımlar gecikmeksizin uygulanacaktır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...