Paris’ten kaçan turist İstanbul’a gelebilir

- Güncelleme:
Paris’ten kaçan turist İstanbul’a gelebilir

Ekonomi Haberleri

Fransa’da yaşanan olaylar sebebiyle birçok tur şirketinden rezervasyon iptal haberleri geliyor. Türk turizm sektörü temsilcileri, “Paris’in alternatifi İstanbul, Nice yerine de Antalya ve Bodrum tercih edilebilir” diyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Fransa’da 17 yaşındaki Nael M.’nin polis kurşunuyla öldürülmesinin yankıları sürüyor. Yaşanan olaylar sonrası başkent Paris başta olmak üzere çeşitli Fransız şehirleri için peş peşe uyarılar yayınlandı. ABD merkezli CNN International’ın ‘Fransa şiddeti: Paris’i ve diğer şehirleri ziyaret etmek güvenli mi?’ başlıklı haberinde, polisin genç bir erkek çocuğunu öldürmesinin ardından, şiddetli protestoların başkent Paris’i ve Fransa’nın diğer şehirlerini sardığına dikkat çekildi.

Birleşik Krallık Dışişleri ve Milletler Topluluğu Ofisi de uyarı yayınladı. Kalabalık alanlardan uzak durulması gerektiği hatırlatıldı. İngiltere basınından inews, ‘Paris’e seyahat etmek güvenli mi?’ diye sordu. Kargaşaların yaşandığı noktalarda ulaşımın kesintiye uğradığı belirtilerek, “Seyahat kesintisi turistlerin gezinmesini zorlaştırabilir” ifadesi kullanıldı. Birçok ülke de Fransa’ya seyahat edilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nden de ülkeye seyahat edecek Türk vatandaşlarının göstericilere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı geldi.

Fransa’daki olayların ülkenin turizm gelirine de büyük darbe vurması bekleniyor. Yapılan rezervasyonların yüzde 25’inin iptal edildiği öğrenildi. Yalnızca Paris yılda 40 milyon turist çekiyor. Yaşanan olaylar sonrası Fransa’ya tur talepleri bir bir kesiliyor. Bu nedenle turistler alternatif ülkelere yönlendiriliyor. Türkiye ise en iyi tatil alternatifleri arasında bulunuyor. Turizm sektörü temsilcileri Fransa’dan Türkiye’ye turist kayması olabileceğini belirtiyor. Türkiye’den Avrupa’ya turist gönderen Scala Tur şirketinin yetkilisi Harun Bacak, “Ülkede durum çok karışık vaziyette. Aldığımız bilgilere göre Fransız tur şirketlerinden tatil alan binlerce kişi uyarılar ve gösteriler sonrası rezervasyon iptali yapmaya başladı. Bu durum Türkiye’ye yarayabilir. Ancak biraz zaman gerekiyor. Çünkü tatil planlarını yapanların, iptal durumunda para iadelerini almaları 15 gün sürüyor. Şimdilik ufak da olsa bazı kaymalar var. Ağustos, eylül ve ekim aylarında Türkiye’ye yeni rezervasyonlar gelecektir” dedi.

TÜRKİYE ÇOK DAHA UCUZ

Paris’in alternatifi olarak İstanbul’un öne çıktığını söyleyen Bacak “Paris’i tercih edenler kültür ve şehir turizmi için gidiyor. Bunun alternatifi ise İstanbul. Üstelik fiyatlar da Paris’e göre oldukça uygun. Bugün 1 haftalık Paris turu ücreti ile İstanbul’da 15 gün kalabilirsiniz. Yeme-içme harcamaları da Paris’e göre çok daha avantajlı. Yine Nice bölgesini tercih eden; deniz-kum-güneş turistleri ise Bodrum, Çeşme ve Antalya’ya yönelebilir” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...