Macron, çözümü cezada buldu: Fransa’da olaylara karışan çocukların ailelerine yaptırım geliyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Fransa’da sular hala durulmazken Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan ülkeyi karıştıran olaylara ilişkin bir tepki çekecek açıklama geldi. Macron, çocukları olaylara karışan ailelere mali yaptırım uygulamak istiyor. Macron’un bu kararı uygulamaya geçirmesi durumunda evrensel hukuk ilkeleri çiğnenmiş olacak.

Fransa 6 gün önce 17 yaşındaki Cezayirli gencin bir polis tarafından öldürülmesi sonrası adeta karıştı. Başta Paris olmak üzere ülkenin çok sayıda kentinde çoğunluğunu göçmenlerin oluşturduğu yüz binlerce insan sokaklara döküldü.

Göstericiler yüzlerce ev ve aracı kundaklarken polisle şiddetli çatışmalara girdi. Birkaç ülkeye daha sıçrayan olaylar merakla takip edilirken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan tepki çekecek bir açıklama geldi.

OLAYLARA KARIŞAN AİLERİN AİLELERİNE MALİ CEZA

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Paris'te bir restoranda 27 Haziran'dan bu yana olaylı protestolara müdahale eden polislerle gayriresmi yemekte bir araya gelen Macron, çocukları olaylara karışan ailelere mali yaptırım uygulamak istediğini belirtti.

Fransız basınındaki habere göre, Macron polislere desteğini açıklayarak, çocukları olaylara karışan aileleri mali olarak cezalandırmak istediğini belirtti. Macron, burada "Ceplerine dokunmak lazım ancak bundan anlarlar. Yaptıkları saçmalığın karşılığı mali bir yaptırım olmalı." ifadesini kullandı.

Polisler de Macron'a yakınarak "Olayın çıkmadığı maç ya da başka bir etkinlik olmuyor. Kırıp dökmek için can atıyorlar." dedi.

3 BİN 500’E YAKIN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan, ülkede günlerdir süren toplumsal olaylarda 72'si dün olmak üzere şu ana kadar 3 bin 486 kişi gözaltına alındı.

Gösterilerde, 1105 binanın yanı sıra kamusal alanda 12 bin 202 nokta kundaklandı, 5 bin 892 araç yakıldı.

Ülke genelinde 269 polis ve jandarma karakolu saldırıya uğradı, 808 kolluk kuvveti yaralandı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde ise Angers ve Chambery kentlerinde aşırı sağcı grupların sokağa indiği, eylemcilerle çatıştığı görüldü.

FRANSA’DAKİ ŞİDDET OLAYLARI

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...