Sahte fotoğraflar kullandılar! Dolandırıcı emlakçılar Ticaret Bakanlığı'na takıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Sahte fotoğraflar kullandılar! Dolandırıcı emlakçılar Ticaret Bakanlığı'na takıldı

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, internet üzerinden ellerinde bulunmayan farklı konut fotoğraflarıyla tüketicileri aldatmaya çalışan 5 gayrimenkul firmasına toplamda 575 bin TL idari para cezası kesti.

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, sahibinden.com adlı internet sitesi üzerinden tüketicileri aldatmaya yönelik verildiği tespit edilen ilanları mercek altına aldı. Tüketicilerin gayrimenkul firmalarıyla ilgili şikâyetlerini inceleyen Reklam Kurulu, söz konusu internet sitesinde ilan yayınlayan 5 firmanın ilanlarında aykırılık tespit etti. İnceleme sonucu alınan kararlara göre bir gayrimenkul firması, satışı yapılan bir daireyi satıştaymış gibi ilanda tutmaya devam etti.

ALGI OLUŞTURMAK İÇİN KALDIRMADIK

İnceleme sonucu alınan kararlara göre bir gayrimenkul firması, satışı yapılan bir daireyi satıştaymış gibi ilanda tutmaya devam etti. Reklam Kurulu'nun incelemesinde "ilandaki dairenin satıldığı, ilanın neden hala aktif olduğu sorulduğunda ise firma tarafından fiyat algısı oluşturma için ilanı kaldırmadıklarının söylendiği, söz konusu ilan ile tüketicileri firmaya yönlendirip daha yüksek fiyatlı daireleri satmaya çalıştıkları" tespit edildi.

115 BİN TL PARA CEZASI

5 farklı gayrimenkul firması hakkında yapılan şikâyetlerde, ilanların görsellerinde firmaların ellerinde olmayan konutları kullandığı iddia edildi.

Sahte fotoğraflar kullandılar! Dolandırıcı emlakçılar Ticaret Bakanlığı'na takıldı

Şikâyetleri inceleyen Reklam Kurulu, "Yayımlanan reklamlarda yer verilen konutların ilanlarında kullanılan görsellerin yetkisi dahilinde olmayan konutlardan edindiği ve piyasa koşullarına göre uygun fiyatlara yer verilen söz konusu ilanlar aracılığıyla tüketicilerin ilgili şahıssa başvurmaya yönlendirildiği ancak tüketicilere bu konutların gösterilmeyerek farklı konutların pazarlanmaya çalışıldığı" tespitinde bulundu. Kararlarda 5 firmaya da aldatıcı beyanlarda bulunulduğu ve rekabete aykırı hareket edildiği gerekçesiyle 115'er bin TL para ve reklam durdurma cezası uygulandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...