Torba yasa Meclis'ten geçti: SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 25 zam

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Torba yasa Meclis'ten geçti: SGK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 25 zam

Ekonomi Haberleri

Son dakika haberi: Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zammı da içeren torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Yasayla birlikte en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya çıkacak, emekli aylıklarına ise yüzde 25 zam yapılacak.

TBMM Genel Kurulu'nda, en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılması ile emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını da içeren teklif kabul edildi.

'YÜZDE 25' DEĞİŞMEDEN GEÇTİ

Emekli maaşlarına yüzde 25 zam öngören torba kanun teklifindeki 18. madde değişiklik yapılmadan Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. SSK ve Bağkur emeklilerine ilişkin 18. maddede MHP çekimser kaldı.

MEMUR EMEKLİLERİNE DE YÜZDE 25 ZAM

Dün de memur emeklileri için yüzde 25 zam ve memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılmasına ilişkin maddeler ile en düşük memur maaşının 22 bin 17 TL'ye çıkarılması maddeleri kabul edilmişti.

Öte yandan MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarına ilişkin, "Memur maaşlarındaki 8 bin 77 liralık seyyanen artışın emekli maaşlarındaki kök ücrete aynı şekilde yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Beştepe'de bir görüşme gerçekleştirmiş ancak 1 saat 10 dakika süren görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

BAZI VERGİLERDE ARTIŞ

Öte yandan kabul edilen teklife göre; depremin yol açtığı olumsuzların giderilmesi amacıyla araç sahiplerinden bir seferliğe mahsus ek Motorlu Taşıtlar Vergisi alınacak. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi araç sahiplerinin 2023 yılında ödeyecekleri vergi kadar olacak. Ek vergi, ağustos ve kasım aylarında iki eşit taksit şeklinde tahsil edilecek.

Yasayla ayrıca, Covid döneminde 321 bin kişiye kesilen ve tahsil edilen idari para cezaları geri ödenecek.

Konut kiralarında artışı yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme de bir yıl daha devam edecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsmail 14 Temmuz 2023 08:16

Emekliye yüzde 25,Sarayda yaşayan herşey bedava Cumhurbaşkanı yüzde 40, Endüşük memur maaşı 22.0017 tl bu Emekliye hainlik ve duşmanlıktan başka birşey değil Bahçeli Emeklileri aldattı Meclis’te suspus

Raci14 Temmuz 2023 03:15

Memurlar bu ülkenin vatandaşı da emekliler degilmi arada 3.5 kat fark var

Sonraki Haber Yükleniyor...