Sınırlama kalkıyor! Sosyal konut başvurusunda yeni dönem için tarih belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sınırlama kalkıyor! Sosyal konut başvurusunda yeni dönem için tarih belli oldu

EKONOMİ Haberleri  / AA

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan ve kısa sürede başvuru sayısı 2 milyonu aşan "İlk Evim, İlk İş Yerim"e ilgi sürüyor. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular, yoğunluk nedeniyle hizmetin aksamasını önlemek için kademeli olarak alınıyordu. 19 Eylül'den itibaren sınırlamalar kaldırılıyor.

TOKİ tarafından inşa edilecek olan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak adlandırılan "İlk Evim, İlk İş Yerim"de başvurular, 14 Eylül gece saatlerinde e-Devlet üzerinden başladı. Başvurular e-Devlet üzerinde yoğunlaşırken, aynı zamanda projelerin bulunduğu illerdeki Ziraat Bankası ve Halk Bankasının yetkili şubelerinden de yapılmaya devam ediyor.

SINIRLAMA KALDIRILIYOR

Sosyal konut projesine e-Devlet üzerinden yapılacak başvurularda, yoğunluk nedeniyle hizmete erişim sıkıntısı yaşanmaması için başvurular kademeli olarak alınıyor. Bu kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının son hanesi 6 olanlar bugün, 8 olanlar ise pazar günü başvuru yapabilecek.

19 Eylül pazartesiden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecek.

Konut tipi 2+1 ve 3+1 ayrımı olmadan, proje bazında başvuru yapılacak. Hak sahiplerinin konut tipleri, ihale yapıldıktan sonra kura ile belirlenecek.

BAŞVURU SAYISI 2 MİLYONU AŞTI

'İlk Evim İlk İş Yerim' sosyal konut projesi için başvuranların sayısı 2 milyon 4 bin 435 oldu.

TOKİ'den alınan bilgiye göre, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuranların sayısı 2 milyonu aştı.

Başvuru sayısı dün saat 17.40 itibarıyla 2 milyon 4 bin 435'e ulaştı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...