Dolar ve altın için kritik veri açıklandı: ABD'de enflasyon beklentiyi aştı! İşte piyasalarda son durum...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Dolar ve altın için kritik veri açıklandı: ABD'de enflasyon beklentiyi aştı! İşte piyasalarda son durum...

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Dolar ve altın fiyatlarını yakından ilgilendiren ABD Tüketici Fiyat Endeksi açıklandı. ABD'de ağustos enflasyonu beklentileri aşarak yüzde 0.6 oldu.

Küresel piyasaların merakla beklediği ABD Tüketici Fiyat Endeksi açıklandı. Dolar ve altın fiyatlarını yakından ilgilendiren ABD'de ağustos enflasyonu beklentileri aşarak yüzde 0.6 oldu.

HAZİRAN 2022'DEN BU YANA EN YÜKSEK ARTIŞ

ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ağustosta aylık bazda yüzde 0,6 ile beklentiler dahilinde, yıllık bazda ise yüzde 3,7 ile piyasa beklentilerinin üzerinde arttı. Piyasaların beklentisi yüzde 3.6 gerçekleşmesi yönündeydi. TÜFE'nin aylık bazda 0,6 oranında artış göstermesiyle enflasyonda Haziran 2022'den bu yana en büyük artış yaşanmış oldu.

Fed’in faiz kararlarında etkili olması beklenen Çekirdek TÜFE ise aylık bazda beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Çekirdek TÜFE'deki aylık artış yüzde 0,2'lik beklentiye karşı yüzde 0,3 seviyesinde gerçekleşti. Çekirdek TÜFE'deki yıllık artış ise yüzde 4,3 seviyesinde beklentilere paralel gerçekleşti.

ALTIN FİYATLARI SERT DÜŞTÜ

ABD enflasyon verileri öncesinde Ons altın dünkü işlemlerde 1924,54 dolar ile günün en yükseğini gördükten sonra sert düştü. ABD enflasyon verisi öncesinde son iki haftanın en düşük seviyesine yakın seyrededen Ons altın yeni günde 1.911 dolardan işlem gördü.

Enflasyon verilerinin ardından altında düşüş sertleşti. ABD enflasyon verisi sonrası ons altın ise ilk tepki olarak 1911 dolardan 1905 dolar seviyesine indi. Ons altın kritik verilerin açılandığı sıralarda 1909 dolardan işlem görmeye başladı. 

Dolar ve altın için kritik veri açıklandı: ABD'de enflasyon beklentiyi aştı! İşte piyasalarda son durum...

GRAM ALTINDA SON DURUM

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında 1700 TL'nin altına sarkan gram altın, ABD enflasyon verisi öncesinde ons altındaki düşüşten etkilendi. Kapanışta 1651 TL'yi gören gram altın yeni güne 1652 TL'den başladı. ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 1655 TL seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.709 lira, Cumhuriyet altını da 11.445 liradan satılıyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Merkez Bankası'nın sürpriz faiz kararı sonrasında 25,2549 liraya kadar gerileyen dolar kuru, ABD enflasyonu öncesinde 27 TL seviyesine çok yaklaşmıştı. Kritik verilerin ardından Dolar/TL, anlık olarak 27 TL'ni üzerine ataklar gerçekleştirdi. Anlık olarak ise 26.93 TL'den işlem görmeye devam ediyor.

Dolar ve altın için kritik veri açıklandı: ABD'de enflasyon beklentiyi aştı! İşte piyasalarda son durum...

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GRAM ALTIN DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

Gram altının enflasyon rakamları sonrasında yönünün ne olacağına ilişkin Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şirin Sarı'nın tahmini şu şekilde:

"Gram altında 1.600 ile 1.700 arasında yatay bir bant içerisindeyiz. Bugün ons altındaki yönün belirlenebilecek olması burada içeride gram altını da etkileyebilir. Eğer enflasyon rakamları yüksek gelirse bir miktar ons altında düşüşler gelebilir. Özellikle 1.900 dolar seviyesinin altını test edebilir bu da iç piyasada gram altının düşüşünü tetikleyebilir.

Yukarıda ise ons altında yeniden 2 binli rakamları konuşabilmemiz için 1.950 ve üzerinde seviyeleri görmemiz gerekiyor bugün için bir miktar zor ama 1.950'nin üzerinde kapanışlar olursa ons altında yükselişler gelebilir diyebiliriz. Yukarıda ise ons altında yeniden 2 binli rakamları konuşabilmemiz için 1.950 ve üzerinde seviyeleri görmemiz gerekiyor bugün için bir miktar zor ama 1.950'nin üzerinde kapanışlar olursa ons altında yükselişler gelebilir diyebiliriz."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...