Son Dakika: Konut fiyatlarına zam sinyali! İnşaat maliyetleri Ağustos'ta yükseldi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son Dakika: Konut fiyatlarına zam sinyali! İnşaat maliyetleri Ağustos'ta yükseldi

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son Dakika: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), İnşaat Maliyet Endeksi verilerini yayımladı. Aylık bazda 4,62 artan endeks, yıllık yüzde 66'yı aştı. Veriler, konut fiyatlarına zam sinyali olarak yorumlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), verilerine göre inşaat maliyet endeksi hem yıllık hem de aylık bazda yükselişini sürdürüyor. Verilere göre konut fiyatları daha da yükselecek.

İNŞAAT MALİYETİNDE ARTIŞ YÜZDE 66'YI AŞTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayı İnşaat Maliyet Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi, 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 4,62 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,46 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 5,82 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,92 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 52,18 arttı, işçilik endeksi yüzde 113,27 arttı.

İNŞAAT MALZEMESİ VE İŞÇİLİK YÜKSELDİ

Bina inşaatı maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 4,09 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,48 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 5,15 arttı, işçilik endeksi yüzde 1,83 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 50,28 arttı, işçilik endeksi yüzde 113,11 arttı.

BİNA DIŞI YAPI MALİYETİ YÜZDE 70'E DAYANDI

Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 6,30 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,61 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 7,81 arttı, işçilik endeksi yüzde 2,26 arttı. Ayrıca bir önceki yılın aynı ayına göre malzeme endeksi yüzde 57,99 arttı, işçilik endeksi yüzde 113,85 arttı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...