SSK ve Bağ-Kur’lu emeklilere ek zam farkı geliyor! 15 bin TL ek ödeme yapılacak, işte güncel maaş tablosu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SSK ve Bağ-Kur’lu emeklilere ek zam farkı geliyor! 15 bin TL ek ödeme yapılacak, işte güncel maaş tablosu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milyonlarca emeklinin beklediği zam farkı ödemeleri netleşti. En düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasının ardından gözler ek zamlara çevrildi. 10 bin lira en düşük emekli maaşı düzenlemesi kapsamında Ocak maaş farklarını alacak. İşçi, çiftçi, esnaf emeklileri, dul, yetim ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar, zam farklarını bugünden itibaren almaya başlanacak. Güncel maaş tablosu yayımlandı. Emeklilere ek 15 bin TL verilecek. İşte emeklinin ek zam maaş tablosu ve ödeme takvimi...

Emekliler yönelik zam düzenlemeleri Meclis’ten geçerek onaylandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zammın oranı yüzde 37,57 olarak belirlendi ve zamlı maaşlar bu oran üzerinden ödenmiş oldu. Gözler ise zamlı maaşların ödeme takvimine çevrilmiş durumda. Peki hangi emekli ne kadar emekli maaşı alacak? Emekli ek ödemeleri ne kadar, ne zaman yatacak? İşte emekli maaş takvimi...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 10 BİN TL OLDU 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamları yüzde 37.57'den yüzde 49.25'e çıkarılmış oldu. Alınan bu karar Meclis’ten geçerek Resmi Gazete’de yayımlandı.

Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen İşsizlik Sigortası Kanunu ile emekli maaşları ile ilgili yeni düzenleme merak konusu oldu. 

SSK ve Bağ-Kur’lu emeklilere ek zam farkı geliyor! 15 bin TL ek ödeme yapılacak, işte güncel maaş tablosu

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Peki zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, zammın Resmi Gazete'de yayımlandıktan bir hafta sonra zam oranlarının hesaplara geçeceğini söylemişti. Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada, "Zam oranları Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra oluşan aylık farkları, yaklaşık bir hafta içerisinde emeklilerimizin hesabına yatmış olacak" demişti.

EMEKLİLER DİKKAT! KÖK MAAŞLARDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ 

En düşük emekli maaşı alanların kök maaşlarına göre zamları da değişecek. Bunun için kök maaşların doğru tespit edilmesi için kontrollerin e-Devlet üzerinden yapılması gerekiyor. Yüzde 37.57'lik zammın üstüne yüzde 11.68'lik zam da eklenerek yeni kök maaş ve yeni maaşlar da bulunabiliyor. Başka bir deyişle maaşı 10 bin liranın üzerinde olanlar, hesabına yatan maaştan yüzde 4 çıkarıp, yüzde 11.68 ekleyip, sonrasında ortaya çıkan rakama yüzde 4 ekleyip ek ödeme dahil maaşlarını tespit edebilir.

SSK ve Bağ-Kur’lu emeklilere ek zam farkı geliyor! 15 bin TL ek ödeme yapılacak, işte güncel maaş tablosu

Örnek bir hesaplamayla 11 bin lira maaş yatan birisinin ek ödemesi hariç kök maaşı 10 bin 577 liradan ibaret oluyor. 10 bin 577 liranın üstüne yüzde 11.68 eklediğimizde 1235 lira daha zam oluşuyor.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI 

Yüzde 37.57 oranında zamma göre maaşlar hesaplara geçti. Kök maaşı 7500 liranın üzerine çıkanların hesaplarına yatan maaşlar emeklilerde şaşkınlık oluşturdu. Emekliler en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğunu ve bunun hesaplara yansıyacağını düşünse de karar Resmi Gazete'de yayımlanmadığı için şimdilik ya en düşük emekli maaşı olan 7500 lirayı alacak ya da kök maaşı 7500 liranın üzerine çıkıp 10 bin lirayı aşmıyorsa arada kalan rakamı maaş olarak aldı. Şimdi düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla Bakan Vedat Işıkhan maaş farklarının 6-7 Şubat'ta hesaplara yatacağını açıkladı.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emekli bayram ikramiyesilerinin artışı için Meclis düzenlemesi gerekiyor. Burada hükümet teknik ve bütçe çalışmalarını yaptıktan sonra TBMM'ye yasa teklifi verilecek ve emekliler 2024 yılında ikramiyelerini zamlı olarak alacak. 2023 yılında emekliler toplamda 4 bin lira bayram ikramiyesi 5 bin lira da Cumhuriyet ikramiyesi hesaplarında gördü.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...