Taksi ücretlerine zam geldi mi? İBB açıkladı! Taksilere zam gelecek mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Taksi ücretlerine zam geldi mi? İBB açıkladı! Taksilere zam gelecek mi?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerine zam istedi. Vatandaşlar ise taksilere yeniden zam gelip gelmeyeceğini merak etti. Merak edilen Taksi ücretlerine zam geldi mi? Taksilere zam gelecek mi? sorularının yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte İBB'nin taksi zammına yanıtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, taksi ücretlerine zam talebi hakkında açıklamalarda bulundu. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun taksi fiyatların yüzde 65 zam istemesinin ardından Taksi ücretlerine zam geldi mi? Taksilere zam gelecek mi? soruları araştırıldı.

TAKSİ ÜCRETLERİNE ZAM GELDİ Mİ?

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerinde yüzde 65'lik zam uygulanması talebinde bulundu. Zam talebi için ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğu bilinen Aksu'nun talebinin ardından taksi ücretleri merak edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce konu ile ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Şu an bu rakamları da görmek mümkün değil. Dolasıyla böyle bir zam gündemimize yok. Bize ulaşmış resmi bir teklif de yok” sözlerinin ardından şöyle devam etti:

“Birincisi şu anda böyle bir gündem yok. Yüzde 65 rakamının neye göre bulunduğunu da bilmiyorum. Bu ayın sonundaki UKOME’de böyle bir gündem yok. 6 ayda bir UKOME’lerimiz zam gündemini içerecek şekilde toplanıyor. Aralık ayı sonundaki rakamlara göre, bu zam gündeme gelebilir. Ocak UKOME’sinden önce bu rakamı telaffuz etmek doğru değil. Kaldı ki, yüzde 65 zam şu an hiçbir şekilde uygun görebileceğimiz bir rakam da değil. Fiziki temeli de yok. Zam oranlarını 2 parametre ile hesaplıyoruz; enflasyondaki artış, asgari ücretteki artış ve akaryakıt fiyatlarındaki artış. Bu üçünün üstünden bir kat sayı ile parametre belirleniyor. Bu çarpıma göre de zam yapılıyor. Şu an bu rakamları da görmek mümkün değil. Dolasıyla böyle bir zam gündemimizde yok. Bize ulaşmış resmi bir teklif de yok.”

2023 TAKSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Ağustos UKOME kararıyla zam yapılmıştı. Yapılan zamma göre indi-bindi ücreti 70 TL olurken, taksimetre açılış ücreti 19,17 TL olarak belirlenmişti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...