Tarım Kredi Market eti ucuzlatacak! Piyasa dengelenecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tarım Kredi Market eti ucuzlatacak! Piyasa dengelenecek

Ekonomi Haberleri

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri, piyasanın yarı fiyatına satılan ESK ürünlerini sattığı market sayısını 250’den 1000’e çıkaracak. Temel gıdada piyasada fiyatların dengelenmesine etki eden marketler böylece piyasada eti de ucuzlatacak...

Mağazalarında en yüksek kalitede ürünleri satışa sunarak piyasayı regüle eden Tarım Kredi Marketleri, bu yıl için çok daha büyük hedefler koydu. Market sayısını ve ürün çeşitliliğini artırmak, farklı kalitedeki ürünleri bulundurmak, daha çok markette et satışı yaparak et fiyatlarının düşmesini sağlamak bu yılın önemli hedefleri arasında yer alıyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kooperatif marketlerinde Et ve Süt Kurumunun verdiği etleri sattıklarını, şimdiye kadar 250 markette bu satışı gerçekleştirdiklerini, diğer ürünlerde olduğu gibi ette de uygun ürünleri tüketiciye sunacaklarını belirterek “Yaptığımız görüşmelerle, et satışı yaptığımız market sayısını 250’den 1000 markete çıkarma kararı aldık. Et ve Süt Kurumu, hem yeni tarzda ürün verecek, hem de bugüne oranla 4 kat daha fazla ürün verecek. Böylece ESK’nın ürünlerini sattığımız market sayısı artacak, tüketici bu ürünleri daha fazla bulabilecek. ESK’nın ürünleri dışında sair et ürünleri de olacak. Marketlerimizde piyasanın yarı fiyatına satılan ESK ürünleri tüketiciyle buluşacak” dedi.

3 BİN NOKTAYA ULAŞACAK

Hüseyin Aydın ayrıca yıl ortasında 3 bin noktada tüketiciyle buluşacaklarını söyledi. Aydın birkaç gün önce 17 vilayet için duyuruya çıktıklarını belirterek “Şu anda 2 farklı büyüklükte marketimiz bulunuyor. Bu anlamda 1500 market sayısına ulaştık. Ayrıca 1600 kooperatifin içinde, 400 tane de ayrı satış noktası var. Tarım girdisi satarken, market ürünlerinin satıldığı noktalar da var. Bakkalların içinde raf alanları kurduk. Bunları da eklediğimizde şubat ayı sonuna kadar 2750 noktada ürünlerimiz satılıyor olacak. Yıl ortasında da tüm satış noktası sayımız 3 bini bulacak” diye konuştu.

Tarım Kredi Market eti ucuzlatacak! Piyasa dengelenecekHüseyin Aydın ve Canan Eraslan

GENÇLER BİZİ UCUZ BULDU

Zaman zaman fiyat algısı ile ilgili araştırma yaptırdıklarını da sözlerine ekleyen Aydın “Büyük çoğunluk çok pahalı bulmuyor. Ciddi bir grup diğerleriyle aynı olduğumuzu söylerken, azınlık bir grupta pahalı olduğumuzu düşünenler var. Gençler orta yaşa göre bizden biraz daha memnun” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de her kesimin Tarım Kredi marketlerinden alışveriş yaptığını da dile getiren Aydın, TK markasının yanı sıra bir Anadolu markasıyla 200 kadar ürünü daha satışa sunduklarını söyledi. Aydın, yağ konusunda da harekete geçtiklerini, bu yıl 234 bin ton çekirdek aldıklarını, piyasada fahiş fiyatın, ihtiyacın üzerindeki arzla önleneceğini ifade etti. 

PİYASADA İNDİRİMLERİN YOLUNU TK MARKETİ AÇTI

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın, marketlerde 1400 kadar ürün bulunduğunu, bunlardan en az 600 kadarında piyasanın en ucuz fiyatıyla satış yaptıklarını söyledi. Aydın “Yüzde 1,5 ile yüzde 25 arasında değişen oranda daha ucuzuz diğer marketlere göre. Bu ucuzluk tabii sadece bizde olmuyor. Biz indirim yaptığımızda diğer marketler de fiyatlarını ona göre düzenliyor. Biz piyasayı yönetelim iddiasında değiliz ama biz ucuz sattığımızda rakiplerimiz de ona göre fiyatlama yapıyor ama sattığımız 1400 üründe  fiyatları biz belirliyoruz diyebilirim. Örneğin UHT sütte şu anda en uygun biziz” dedi.

Tarım Kredi Market eti ucuzlatacak! Piyasa dengelenecek

DEPO YATIRIMIYLA DAHA ÇOK NOKTA

Ülkenin birçok yerinde depolar açarak ürün tedarik hızını artıracaklarını, böylece 3500 noktaya ulaşabileceklerini söyleyen Hüseyin Aydın, 130 milyon dolarlık depo yatırımı yapacaklarını dile getirdi. 30 Nisan’a kadar gübre ve yem fiyatlarını sabitlediklerini, böylece besici ve çiftçinin önünü görebildiğini anlatan Aydın, yağmur ve kar yağışına dair tahminlerin sevindirdiğini, henüz kuraklığın üretimi etkileyeceğine dair endişe bulunmadığını vurguladı.

ELMAYLA ARMUDU KARŞILAŞTIRIP 'PAHALISINIZ' DEMEK OLMAZ

Tarım Kredi Marketlerinde geniş bir yelpazede  ürün satışı yapıldığını dile getiren Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli “Biz sattığımız 1400 üründe fiyat belirliyoruz diyebilirim. Fakat zaman zaman yüksek fiyat eleştirileri alıyoruz. Ancak Osmancık baldo pirinçle Çin pirincini kıyaslarsanız, orada Çin pirinci daha ucuz olabilir. Ancak iki pirinç de Osmancık baldo ise bizden ucuzu asla olamaz. Fasulyeyi aynı türle, elmayı elmayla kıyaslamak gerek” dedi.

Bademli, Tarım Kredi’de yüksek enflasyon diye bir şeyin mümkün olmadığını belirterek “Gıda enflasyonunun yüzde 256 olduğuna dair haberler okuduk. Gıda enflasyonu marketlerimizde TÜİK’in de altında. Biz 2021 Aralık ile 2022 aralık arasını hesapladık, yüzde 81 çıktı” diye konuştu.

SÜTTE DE DENGEYİ AYNES'LE BULURUZ

Tarım Kredi bünyesinde Aynes markalı süt ve süt ürünleri de var. Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Mustafa Hamurcu, Aynes entegre tesisinde sütün tüm ürünlerinin imal edildiğini, günlük 1100 ton kapasiteli olduğunu söyledi. 990 kişinin çalıştığı Aynes’te yakında labne ve süzme peynir de üretilerek ürün gamının tamamlanacağını ifade etti. Hamurcu, süt fiyatının Aynes sayesinde bu seviyelerde olduğunu, yakında isteyen marketlere de ürün verebileceklerini bildirdi. CANAN ERASLAN'IN HABERİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...