Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı uyardı: Gıda arz güvenliği problemimiz yok

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı uyardı: Gıda arz güvenliği problemimiz yok

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yumaklı, patates üretim merkezlerinden olan Nevşehir’deki soğuk hava deposundan seslendi: “Ülkemizin gıda arz güvenliğiyle alakalı bir problemi yoktur. Fiyat hareketlerini bunun üzerinden tanımlayıp tüketici zararına yol açacak eylemlere müsaade etmeyeceğiz.”

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ HABERİ-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin gıda arz güvenliğiyle alakalı bir problemi varmış gibi gösterilip, tüketicinin zararına olacak fahiş fiyatlandırmalara göz yummayacaklarını söyledi. Nevşehir’deki doğal soğuk hava depolarında inceleme yapan Bakan Yumaklı, Türkiye’nin 5 milyon 700 bin tonluk patates üretiminin olduğunu, Nevşehir’in de bu anlamda 8. sırada yer aldığını dile getirdi.

İLK 10 ÜLKE İÇİNDEYİZ

Kentte hâlihazırda 660 bin ton patates stoku bulunduğunu açıklayan Yumaklı “Patates üretiminde kullanılan tohumların tamamı sertifikalı. Dünyadaki örneklerine kıyasla %80’ine yakınından daha fazla verim alıyoruz. Patates tohumculuğunda da dünyada söz sahibi, ilk 10 ülke içindeyiz. Üretimde kullandığımız tohumların yüzde 97’si, bu ülkenin topraklarında üretilmektedir. Yani bizim tohum ya da bitkisel üretim açısından herhangi bir problemimiz yok” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı uyardı: Gıda arz güvenliği problemimiz yok - 1. Resim

“SİYASİ MALZEME” EDİLEMEZ

Tesiste yaklaşık 100 bin tonluk patates depolanabildiğine işaret eden Bakan Yumaklı “Gıda konusu, siyaset malzemesi yapılmamalı. Bu üreticiye tüketiciye de haksızlık. Daha önce de soğan patatesi sanki bütün sezonda sıkıntı varmış gibi lanse ettiler. Sadece Nevşehir’de 660 bin tonluk bir patates stoku var. Bunun 100 bin tonunu tohum olarak düşünürsek, sadece 500 bin ton stok söz konusu. Diğer illerimizi de dahil edersek fazlamız bile var.

TÜRKİYE'NİN GİDA  ARZ GÜVENLİĞİYLE ALAKALI BİR MESELESİ YOKTUR

Türkiye’nin bazı ürünlerin üretimi konusunda kendine yeterliliği ve kendi ihtiyaçları için ayrıca ülkeye gelen turistlerin ihtiyacını karşılamak anlamında yeterli. Yeterli olamadığımız kısımlar için de bunları yüzde 100’e tamamlamak için çok yoğun çaba var. Türkiye’nin gıda arz güvenliğiyle alakalı bir meselesi yoktur. Fiyat hareketlerini gıda arz hareketleri üzerinden tanımlamak mümkün değildir. Dolayısıyla bunun dışındaki hususlara da tüketicinin zararına olacak eylemlere de müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...