Taşeron sorunu ve kamu işçisi zam pazarlığında son durum! Bakan Bilgin çok net konuştu: "Sorunu kökten çözeceğiz"

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Taşeron sorunu ve kamu işçisi zam pazarlığında son durum! Bakan Bilgin çok net konuştu: "Sorunu kökten çözeceğiz"

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda çalışan 90 bin taşeron işçisini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Dosyanın mecliste olduğunu ve söyleyen Bakan Bilgin taşeron sorununu kökünden çözeceklerini söyledi. Bilgin, aynı zamanda 700 bin kamu işçisi ile yapılacak toplu sözleşme için son detaylar hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda çalışan 700 bin çalışanın toplu sözleşmelerinde gelinen son noktaya dair bilgi verdi. Bakan Bilgin aynı zamanda kadro bekleyen 90 bin taşeron işçinin sorunlarının çok yakında çözüleceğini söyledi.

TAŞERON SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre İstanbul'da gerçekleşen Beyaz Bayrak Ödül töreninde konuşan Bakan Bilgin, depremden dolayı çözmek için fırsat bulamadıkları taşeron sorunuyla ilgili net mesajlar verdi.

Taşeron diye bir çalışma şeklinin aslında olmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Bilgin, "Ben bunu defalarca ifade ettim. Esas işte taşeron olmaz. Bu ilkeyi ihlal eden uygulamalar var. Taşeron uygulaması yaygınlaştırılmış. Dolayısıyla esas işin dışındakiler hariç esas taşeron uygulamasını ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi hazırladık. Dosya Meclis'te, Meclis'ten çıkamadı. Önümüzde duran sorunlardan biri o. Onu da çözeceğiz. Çünkü esas kamunun esas işlerinde taşeron uygulaması yanlış bir uygulamadır ve bu sorunu kökünden çözeceğiz" dedi.

KAMU İŞÇİLERİYLE ZAM PAZARLIĞINDA SON NOKTA

Doğru politikalar ortaya koyulduğunda çözülemeyecek bir sorunun kalmayacağını belirten Bakan Bilgin, Ramazan Bayramı sonrasına kalan kamu işçileriyle zam pazarlığına ilişkin tarih verdi. Bakan Bilgin, "Kamu işçileriyle sürdürdüğümüz toplu sözleşme. Türk-İş ve Hak-İş ile cuma günü bunu bir defa daha ele alacağız ve bir uzlaşmaya zaten yaklaştık. Bu sorunu da çözüm yoluna sokacağız” ifadelerini kullandı.

"ENFLASYONUN TAHRİP ETTİĞİ ÜCRETLERİ DÜZENLEMELİYİZ"

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri hakkında konuşan Bilgin, "Cumhuriyet tarihinde asgari ücreti dolar bazında 455 dolarının üzerinde ilk defa gerçekleştirdik. Biliyorsunuz yıllık enflasyon yüzde 42 düzeyinde, düşmeye devam ediyor. Düşecek ama fiyatlar hala yüksek. Bu fiyat yüksekliğinin tahrip ettiği ücretler var. O ücretleri düzenlemek durumundayız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...