TCMB'ye Fatih Karahan'ın atanması borsayı nasıl etkileyecek?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TCMB'ye Fatih Karahan'ın atanması borsayı nasıl etkileyecek?

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Cuma günü akşam saatlerinde X hesabından yaptığı paylaşımla görevinden affını istedi. Bunun üzerine Erkan'ın yerine TCMB Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Fatih Karahan atandı. Geçen hafta borsa ve altında rekor seviyeler görülürken, TCMB'deki değişikliğin piyasaları nasıl etkileyeceği de merak konusu oldu. Peki Merkez Bankası'nda yaşananlar borsayı nasıl etkileyecek? Yeni rekorlar gelecek mi? İşte detaylar...

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından gözler piyasalara çevrildi. Gece saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Erkan'ın yerine TCMB Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı. Merkez Bankası'ndaki değişikliğin ardından yatırımcılar, yeni TCMB Başkanı'nın para politikasını nasıl şekillendireceğini araştırmaya başladı.

BORSA REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYORDU

Öte yandan Gaye Erkan'ın istifasından sadece saatler önce, Cuma günü borsa 8.711 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.

Gram altın ise 2.014 lira ile rekor kırdı ancak tutunamadı. ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin çok üstünde gelmesi nedeniyle altın fiyatları bir kez daha baskılandı.

TCMB'ye Fatih Karahan'ın atanması borsayı nasıl etkileyecek?

Borsanın yılbaşından bu yana yatırımcıya getirisi yüzde 16 oldu. Borsa İstanbul dünyanın önde gelen borsalarını geride bırakırken, getiri bazında dolar ve altının da önüne geçti.

"PİYASALARDA ETKİSİ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Fatih Karahan atamasını değerlendiren Ekonomist Hikmet Baydar, görev değişikliğinin borsaya olası etkilerini açıkladı. Milliyet'e konuşan Baydar, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Bankası eski başkanının kendisine yapılan sosyal medya karalamaları nedeniyle görevi bırakması, Merkez Bankası’ndan zorla alınmaması, yeni Başkan Fatih Karahan’ın da Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’ndan gelmesi ve Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi olması nedeniyle ben değişikliğin piyasalarda etkisi olacağını düşünmüyorum.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...