THY uçak filosunu daha da büyütecek! Hedef dünyada ilk üçe girmek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
THY uçak filosunu daha da büyütecek! Hedef dünyada ilk üçe girmek

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi unvanını elinde tutan Türk Hava Yolları (THY) uçak filosunu daha da genişletiyor. THY Genel Müdürü Ekşi, hedeflerinin dünyada ilk üç hava yolu şirketi arasına girmek olduğunu söyledi.

Dünyanın önde gelen hava yolu şirketlerinden birisi olan Türk Hava Yolları (THY) halihazırda 437 olan uçak sayısını daha da genişletiyor. Uçak filosunu yaklaşık iki kat büyütecek olan THY'de hedef dünyada ilk üçe girmek.

DÜNYADA EN FAZLA ÜLKEYE UÇAN HAVA YOLU ŞİRKETİ

THY Genel Müdürü Ekşi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından düzenlenen programda konuştu. THY'nin 129 ülkeye uçtuğunu ve dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi olduğunu dile getiren Ekşi, Türkiye dahil 350 uçuş noktalarının bulunduğunu söyledi.

Özellikle medikal yolcu segmenti olarak isimlendirilen küresel sağlık turizminde yüksek potansiyele cevap verebileceklerine inandıklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla alakalı da çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Verilere baktığımız zaman sektörün hızla geliştiğini ve ülkemizin de bu büyümeye daha fazla adapte olması gerektiğine inanıyoruz. Bugünkü rakamlar itibarıyla sağlık turizmden faydalanan 14 milyon insan var ve bunun da dünyadaki yıllık cirosu 24 milyar dolar civarında. Sektör, yıllık yüzde 10-15 arasında bir büyüme gösteriyor. Türkiye'de ise sağlık turizmi sektöründen faydalanan 1,25 milyon insan var ve yaklaşık 2 milyar dolar civarında bir pasta büyüklüğüne sahip. Türkiye'de de şu ana kadar yüzde 10 civarında yıllık bir büyüme öngörülüyor. Fakat biz özellikle 2024 yılı bütçemizi yaparken sağlık turizmindeki bu büyümeyi yüzde 30'lar civarında öngörerek bütçe yaptık."

THY uçak filosunu daha da büyütecek! Hedef dünyada ilk üçe girmek

UÇAK SAYISINDA HEDEF DÜNYADA İLK 3

Türk sağlık kuruluşların tanıtım faaliyetlerinde bulunmasının hastanın Türkiye'yi ve THY'yi tercih etmesini sağlayacağını dile getiren Ekşi, "Yine bu başlığın bir parçası olarak sağlık profesyonellerinin ülke ve bölge ziyaretleri gerçekleştirmeleri ve yerel kuruluşlarla bağlantılarını kuvvetlendirmeleri faydamıza olacaktır." şeklinde konuştu.

2003'te 65 uçağı bulunan THY'nin uçak sayısının bugün 437'ye ulaştığını söyleyen Ekşi, filo büyüklüğünde dünyada 9'uncu sırada olduğunu belirtti. Ekşi, "Uçak sayımızı 2033'te 813'e çıkartacağız ve dünyada 3'üncü sıraya yükseleceğiz." diyerek hedeflerini açıkladı.

İSTANBUL HAVALİMANI BÜYÜMENİN ÖNEMLİ PARÇASI

Türkiye'nin havacılıkta önemli bir aktarma merkezi haline geldiğini söyleyen Ekşi, İstanbul Havalimanı ile büyüme hedeflerine ulaştıklarını söyledi. Ekşi, "Atatürk Havalimanı'ndaki kapasitenin kısıtlı olması büyümemizi engelleme noktasına başlamıştı. İstanbul Havalimanı bu büyümenin çok önemli, büyük bir parçası oldu. Şu anda İstanbul Havalimanı ile çok büyük bir kapasite artışı yakaladık ve THY'nin ilave getireceği 600 uçağa ev sahipliği yapacak bir havalimanından bahsediyoruz. Bu tabii Türkiye'nin dünyada bir aktarma merkezi haline daha fazla gelmesi sağlayacak. İnsanlar artık iş yerlerini buraya kurmaya çalışıyorlar. Çünkü 129 ülkeye buradan tek bir uçuşta gidebilme imkanına sahipsiniz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...