TOKİ çıldırdı! 2500 lira peşinatla ev sahibi olma fırsatı: Başvuru şartları belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Emlak Kulisi
- Güncelleme:
TOKİ çıldırdı! 2500 lira peşinatla ev sahibi olma fırsatı: Başvuru şartları belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Emlak Kulisi

TOKİ, her kesimden gelir grubunu kapsayacak projelerle dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. TOKİ, Ankara Çubuk projesinde 2+1 daireleri satışa çıkaracak. Başvuru şartları ve detaylar ortaya çıktı.

TOKİ, Türkiye'nin tüm illerinde hız kesmeden projelerini sürdürüyor. Her kesimden gelir grubunu kapsayacak projelerle dar gelirli vatandaşların yüzünü güldüren TOKİ'nin yeni projesi için geri sayım başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin 7 bölgesindeki tüm illerde yeni konut projeleri inşa etmeyi sürdürüyor ve düşük taksitler ve düşük peşinatlarla konut satıyor. TOKİ, Ankara Çubuk projesinde 2+1 daireleri satışa çıkaracak. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara'da 619 bin 630 TL bedelle konutları satışa çıkaracağı belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen Ankara Çubuk projesi, Aşağıçavundur'da bulunuyor. Projede toplam 11 adet konut bulunuyor.

BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Başvuran kişinin ve eşinin Türkiye sınırları içinde herhangi bir konutu olmaması gerekiyor.

Daha önce TOKİ'den konut satın almamış kişiler başvuru yapabiliyor.

Başvuran kişinin projenin bulunduğu il içinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.

Başvurular sadece e-Devlet, TOKİ resmi internet sitesi, Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden yapılmaktadır.

Çubuk TOKİ projesi kuralı olarak satışa sunuldu ve proje ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bedelinin 1.000 Türk Lirası olarak açıklandı.

 Çubuk TOKİ projesinin kuraları 20 Ekim'de çekilecek, ve yüzde 40 engelli vatandaşlar başvuru yapabilecek.

YÜZDE 25 PEŞİNATLA KONUT SAHİBİ OLUNABİLİYOR

Ankara Çubuk TOKİ projesinde en düşük konut bedeli 619 bin 630 TL olarak belirlenirken, en yüksek konut bedeli ise 775 bin 414 TL olarak belirlendi. Söz konusu projeden yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabiliyor. Peşinat bedellerinin 154 bin 907lira ile 193 bin 853 lira arasında değiştiği TOKİ Ankara Çubuk projesi için 180 ay vade imkânı sağlanıyor.

TOKİ Ankara Çubuk 2023 projesi için ödenecek en düşük peşinat bedeli 2 bin 581 lira olarak belirlenirken, en yüksek peşinat bedeli de 3 bin 230 lira olarak belirlendi. Projede yer alan 2 oda 1 salon konutların brüt alanları 64.71 metrekare net alanları da 48.62 metrekare olarak açıklandı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Emlak Kulisi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...