Tüketici güveni Şubat'ta düştü! 6 aylık yükseliş sona erdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Tüketici güveni Şubat'ta düştü! 6 aylık yükseliş sona erdi

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Temmuz ayından bu yana yükselişini sürdüren Tüketici Güven Endeksi, Ocak'ta 80,4 puana yükselmesinin ardından düşüşe geçti. TÜİK'in açıkladığı verilere göre tüketici güveni, Şubat'ta yüzde 1,3 azalışla 79,3 puan oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı Tüketici Güven Endeksi verilerini açıkladı. Temmuz ayında 68 puanda dibi gördükten sonra yükselişe geçen Tüketici Güven Endeksi, Şubat ayında geriledi. Ocak ayında 80,4 puanı gören endeks, Şubat'ta yüzde 1,3 azalarak 79,3'e düştü.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi, ocakta 67,2 iken şubatta yüzde 0,1 azalışla 67,1'e geriledi.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi ocakta 79,5 iken şubatta yüzde 1,6 azalış göstererek 78,2 oldu.

Geçen ay 77,2 olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 3,4 değer kaybederek bu ay 74,6 olarak kayıtlara geçti.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi ise ocakta 97,9 iken şubatta yüzde 0,3 azalarak 97,5 olarak belirlendi.

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ NEDİR?

Tüketici Güven Endeksi, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "tüketici eğilim anketi" sonuçlarından hesaplanan bir endekstir. 0-200 aralığında değer alabilen endeksin, 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100'den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu gösterir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...