Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Türk Lirası dünyaca ünlü bankayı cezbetti: JP Morgan "ağırlık artırıyoruz" mesajı

Türk Lirası dünyaca ünlü bankayı cezbetti: JP Morgan

Döviz baskısının azaldığı Türk Lirası, uluslararası kuruluşların dikkatini çekmeye devam ediyor. TL'nin cazibesine kapılan dünyaca ünlü yatırım bankası JP Morgan, "TL'de ağırlık artırıyoruz" mesajı verdi.

Kaydet
a- | +A

Dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, yatırımcılara "Carry trade" yani yüksek kâr getireceğini söyleyerek Türk Lirası (TL) tavsiyesinin ardından JP Morgan'dan da dikkat çeken Türk Lirası yorumu geldi. Türk Lirasının adil değerinden ucuz olduğunu belirterek, bundan sonra değer kaybı yaşamayacağını söyleyen Morgan, "TL'de ağırlık artırıyoruz" mesajı verdi.

REZERVDEN ÖDÜN VERMEDEN TL'DE İSTİKRAR SÜRÜYOR

JP Morgan'ın "Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Gelişmekte Olan Piyasalar Yerel Piyasalar Pusulası" başlıklı raporunda Türkiye ile ilgili değerlendirmelere de yer verildi. Makroekonomik politikaların doğru yönde ilerlediği aktarılan raporda, "TL, temel açıdan çok ucuzladığı için yüksek enflasyonun rekabetçiliği azaltması artık daha az endişe verici bir durum. Rezerv büyümesinden ödün vermeden TL'yi büyük ölçüde istikrarlı tutabiliyorlar." denildi.

EN UCUZ PARA BİRİMİ

"TL, uzun dönemli reel efektif kur ortalamasından sapmaya göre gelişen piyasalardaki en ucuz para birimi" değerlendirmesine yer verilen raporda, avro/TL çaprazındaki istikrara da dikkat çekildi. Raporda, "Euro/TL'deki istikrar, genel risk iştahını ve TL'nin davranışında küresel dolar trendlerini yansıtma isteğine işaret ediyor olabilir. Euro/TL yatay kalırken, dolar/TL son dönemde tamamen avro/dolar çaprazındaki düşüşü yansıttı." denildi.

TL'DE AĞIRLIK ARTIRIYORUZ

JP Morgan, raporunda, TL'deki bu gelişmeye işaret ederek, "Model portföyümüze bunu yansıtarak Çek korunasında ağırlık azaltırken, TL'de ağırlık artırıyoruz." ifadesini kullandı. Eylül ayı başında "TL'de ağırlık artır" tavsiyesine başlayan JP Morgan, 8 Eylül tarihli müşteri notunda, "Model portföyümüze küçük bir miktar 'TL ağırlık artır' pozisyonu ekliyoruz. Temmuz başında opsiyonlarda TL uzun pozisyonu almıştık. Artık risk/ödül dengesinin doğrudan TL alımdan yana olduğunu düşünüyoruz." yorumu yer almıştı.

BAKMADAN GEÇME
Altın çakıldı, dolar yükseldi! ABD tarım dışı istihdam beklentileri ikiyle katladı: İşte piyasada son durum
HABER

Altın çakıldı, dolar yükseldi! ABD tarım dışı istihdam beklentileri ikiyle katladı: İşte piyasada son durum

Altın yatırımcısının yeni adresi belli oldu! Kuyumcu esnafı uyardı, şu an almayın bekleyin
HABER

Altın yatırımcısının yeni adresi belli oldu! Kuyumcu esnafı uyardı, şu an almayın bekleyin

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.